Διδυμότειχο: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

1551

«Στο Βορειοανατολικότερο άκρο της Πατρίδας μας η διπλή, θρησκευτική και εθνική εορτή, των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία διότι κάτω από την προστασία της Υπερμάχου Στρατηγού οι Ένοπλες Δυνάμεις μας δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα για να είναι έτοιμες να αποκρούσουν, να πολεμήσουν και να νικήσουν οποιονδήποτε επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και την πρόοδο και την ευημερία του λαού της» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, με την ευκαιρία της θεομητορικής εορτής και της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και συνέχισε λέγοντας ότι «είμεθα υπερήφανοι για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που με ακμαίο το φρόνημα και με γενναιότητα υπηρετούν την Πατρίδα και φυλάσσουν Θερμοπύλες προστατεύοντας συγχρόνως τις αξίες και τα ιδανικά όχι μόνο του Γένους αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας και τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν η πόλη του Διδυμοτείχου, όπου και η έδρα της XVI Μ/Κ Μεραρχίας, στην ευθύνη της οποίας υπάγεται η ευρύτερη περιοχή Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος. Της Θείας Λειτουργίας και του Εσπερινού προέστη ο οικείος Μητροπολίτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας, με τιμώμενο πρόσωπο τον Διοικητή της XVI Μεραρχίας Στρατηγό Άγγελο Ιλαρίδη, τον οποίο πλαισίωναν ο Υποδιοικητής της Μεραρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης, ο Διοικητής της 30ής Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Λύσανδρος Ξηρογιάννης και επιτελείς του Στρατεύματος.

Μετά την καθιερωμένη Δοξολογία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλεως και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Βενετίδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Διδυμοτείχου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.