Ακόμη τέσσερις συλλήψεις για μεταφορά παράνομων μεταναστών

716

Συνελήφθησαν χθες (18-10-2019), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 45, 32, 21 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα έξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Επαρχιακή Οδό Δαδιάς – Γιαννούλη, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν τον 21χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 45χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι όπως προέκυψε προωθούσε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον διακινητή να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ενώ σε κοντινή απόσταση παρακείμενης οδού, εντόπισαν τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως προέκυψε, ο 21χρονος είχε αποβιβάσει λίγο πριν τον έλεγχο.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Σαπών.