Εκατοντάδες οι αφίξεις καθημερινά. Χωρίς έλεγχο δρουν οι διακινητές.

734

Χωρίς έλεγχο δρουν πλέον οι διακινητές. Περισσότερα από 400 πρόσφυγες και μετανάστες υπολογίστηκε ότι εντοπίστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο, την Κυριακή, να επιχειρούν τον διάπλου της στενής λωρίδας θάλασσας που χωρίζει τα ελληνικά νησιά, από τα τουρκικά παράλια.

Από τις καταγραφές που έγιναν, διαφαίνεται μία αυξητική τάση των μεταναστευτικών ροών και μία σχεδόν ανεξέλεγκτη – από τις τουρκικές αρχές – δράση των διακινητών. Η Χίος, η Λέσβος και η Σάμος αποτέλεσαν και πάλι τους βασικούς προορισμούς, ενώ στη λίστα των αφίξεων, την Κυριακή, εντάχθηκαν και οι Κω, Μεγίστη και Αλεξανδρούπολη.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Πηγή