Αλεξανδρούπολη: Τι γίνεται με την καταλληλότητα της παιδικής χαράς στο πάρκο ελευθερίας;

818

Θέμα: Άδεια καταλληλότητας, πιστοποίηση λειτουργίας στην παιδική χαρά  του Πάρκου Ελευθερίας

Κ. Πρόεδρε,

Τον Ιούνιο του 2018, εγώ και άλλοι συμπολίτες μας γίναμε μάρτυρες ενός δυσάρεστου γεγονότος. Ο Μικρός Π… και οι φίλοι του μετά το σχολείο πήγαν να παίξουν στην παιδική χαρά  στο Πάρκο Ελευθερίας. Ο Π… ζωηρός, όπως όλα τα παιδιά, κρεμάστηκε από την κούνια των ΑΜΕΑ (σιδερένια κατασκευή βαρέως τύπου με αιχμηρές γωνίες) και γλιστρώντας έπεσε με το κεφάλι. Με  την επιστροφή η σιδερένια κούνια τον πλάκωσε. Έχασε τις αισθήσεις του, αιμορραγούσε, αλλά ευτυχώς γλύτωσε τα χειρότερα. Άμεσα ήρθε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Λίγες ημέρες αργότερα η κούνια έσπασε και απομακρύνθηκε.

Σήμερα 13.11.2019 είδα την αρμόδια υπηρεσία του δήμου να την επανατοποθετεί.  Άμεσα επικοινώνησα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και του εξέφρασα τις ενστάσεις μου για την ποιότητα της κατασκευής και την αντικατάστασή της με κούνια η οποία δε θα είναι σιδερένια και με αιχμηρές γωνίες. Αγνοήθηκα.

Θέλοντας να προλάβω αντίστοιχο  δυσάρεστο γεγονός, παρακαλώ όπως ζητηθεί από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών  η άδεια καταλληλότητας, πιστοποίηση λειτουργίας με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ, όπως αποτυπώνεται στις υπ’ αριθ. πρωτ. 28492/2009 (Β ́931), 27934/2014 (Β ́2029) και   24245/2019 (Β΄1403) υπουργικές αποφάσεις.

Δημήτριος Μερκούρης

Σύμβουλός Κοινότητας Αλεξανδρούπολης