Ξεκίνησε το πρόγραμμα επιμόρφωσης «Κοινωνικο-προνοιακής εκκλησιαστικής παρέμβασης σε προβλήματα του γάμου και της οικογένειας»

809

Με την παρουσία του Αναπληρωτού Γενικού Διευθυντού του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Θεολόγου Αλεξανδράκη ετελέσθη, υπό του οικείου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, ο καθιερωμένος αγιασμός, επί τη ενάρξει του Β´ Προγράμματος Επιμόρφωσης «Κοινωνικο-προνοιακής εκκλησιαστικής παρέμβασης σε προβλήματα του γάμου και της οικογένειας». Το Πρόγραμμα παρακολουθούν 30 περίπου κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου.

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσφώνησή του, αφού εξέφρασε την αναγκαιότητα επεξεργασίας θεμάτων που αφορούν τον γάμο και την οικογένεια, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον παριστάμενο Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής για την βοήθεια η οποία παρέχεται μέσω του Ιδρύματος στην ποιμαντική διακονία της τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία μακριά από τα πνευματικά και εκπαιδευτικά κέντρα της χώρας στερείται της δυνατότητας άμεσης προσέγγισης των υπό συζήτηση θεμάτων με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή Παναγιώτη Σκαλτσή, Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος είναι και ο πρώτος εισηγητής στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.