Ρωτήθηκε για την επένδυση χρυσού στη Θράκη και αυτός απάντησε για τη Χαλκιδική!

597

«Μπουρλότο» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Τρίτης 15 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή, παραλίγο να βάλει ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με την τοποθέτηση του για την επένδυση χρυσού στη Θράκη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το ποια είναι η άποψη του για τη συγκεκριμένη επένδυση και το αν αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με το τουριστικό πλάνο της Περιφέρειας, ο Υπουργός απάντησε πως «δεν βλέπω σε αντιδιαστολή οποιουδήποτε είδους ανάπτυξη. Ζούμε πια στον 21ο αιώνα που η ανάπτυξη και το περιβάλλον σε όλες τις μορφές, είτε είναι πρωτογενής παραγωγή είτε μεταλλευτική είτε δευτερογενής είτε ο τουρισμός μπορεί να συμβαδίσει. Η ισορροπία μεταξύ των επενδύσεων και πως θα αναπτυχθεί μια περιοχή είναι τοπική απόφαση, όμως είναι και κάποιες επενδύσεις μεγάλου χαρακτήρα που έχουν στρατηγική θέση και η κυβέρνηση αποφασίζει».

Κληθείς δε να διευκρινίσει για το αν συμπεριλαμβάνεται στις «επενδύσεις μεγάλου χαρακτήρα» και ο χρυσός, ο Υπουργός Τουρισμός υπεραμύνθηκε της επένδυσης λέγοντας ότι «δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα».

«Ο χρυσός είναι ένας πόρος της χώρας μας και υπάρχει μια επένδυση, η οποία είναι αδειοδοτημένη, έχει κερδίσει στο ΣτΕ όλες τις προσφυγές και αφού χρησιμοποιεί τα καλύτερα περιβαλλοντικά στάνταρ, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Είναι θέμα άλλου Υπουργείου, εγώ δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τελικά, όπως αποδείχτηκε ύστερα και από παρέμβαση δημοσιογράφων, όλα τα παραπάνω αφορούσαν την επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής ενώ όσον αφορά την επένδυση στη Θράκη ο κ. Θεοχάρης απλά αρκέστηκε να πει «δεν έχω κάποια ιδιαίτερη γνώση γι’ αυτό. Δεν είναι ο τομέας της ιδιότητας μου, δεν έχω κάτι να σας πω».

fonirodopis.gr