Η εκπαίδευση γίνεται παιχνίδι με το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα e-learning της Τράπεζας Πειραιώς

655
Happy man and woman in the uniform bottling fresh milk on the manufacture

Η σύγχρονη τεχνολογία αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής και οι αγρότες καλούνται να την υιοθετήσουν.

Στην περίπτωση ενός αμπελουργού, το κόστος παραγωγής περιορίζεται όταν η καλλιέργεια του ελαιώνα γίνεται εξ αποστάσεως, από το laptop ή το tablet ή το κινητό του. Αισθητήρες διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία του αμπελώνα τον ενημερώνουν οn-line για τον κίνδυνο του δάκου, πότε πρέπει να ποτίσει, αν έρχεται παγετός και γενικώς οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την καλλιέργεια. Εχοντας την πληροφορία αυτή μπροστά στην οθόνη του μπορεί να πάρει αμέσως αποφάσεις και να δράσει άμεσα, προκειμένου να προστατεύσει τον αμπελώνα. Ενέργειες που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και εν τέλει αυξάνουν το εισόδημα του.

Στο δρόμο της τεχνολογικής εξέλιξης τον οδηγεί η Τράπεζα Πειραιώς με το πρωτοποριακό e-learning εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιχειρηματικός σχεδιασμός για αγροτικές επιχειρήσεις», που σκοπό έχει να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εξελίξουν την αγροτική τους εκμετάλλευση σε μια βιώσιμη αγροτική επιχείρηση. Κι επειδή ο παραγωγός δεν διαθέτει απεριόριστο χρόνο, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας του, το πρόγραμμα παρέχεται μέσω διαδικτύου, ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί στον τόπο και στο χρόνο, που είναι εφικτό για τον καθένα εκπαιδευόμενο ξεχωριστά.

«Οι συνεχείς αλλαγές στην αγροτική οικονομία, οι ταχύτατες μεταβολές της τεχνολογίας και η χρήση καινοτομιών στον αγροτικό τομέα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για διαρκή εκπαίδευση των παραγωγών. Για το λόγο αυτό η Τράπεζα Πειραιώς πρωτοπορεί και, σε συνεργασία με το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη ΑΕ, επενδύει στην ενίσχυση των γνώσεων» μας επισημαίνει κα Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς προσθέτοντας ότι «Το πρόγραμμα διατίθεται ήδη δωρεάν σε 6.000 επιλεγμένους νέους παραγωγούς σε όλη τη χώρα».

Ένα πρόγραμμα με μια σημαντική πρωτοτυπία: της μεταφοράς γνώσεων μέσω μιας σύγχρονης μορφής εκπαίδευσης, που βασίζεται στη λογική ενός «εκπαιδευτικού παιχνιδιού». Και η εκπαίδευση μετατρέπεται σε μια ευχάριστη διαδικασία μάθησης. Μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους, του tablet ή του κινητού τους βλέπουν βίντεο, όπου έμπειροι εκπαιδευτές και ειδικοί του κλάδου μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και στοχευμένα παραδείγματα που αναλύονται με χρήσιμα εργαλεία. Με τρόπο απλό και κατανοητό, ο παραγωγός μπορεί να αποκτήσει γνώσεις σε βασικά θέματα επιχειρηματικότητας.

Ο παραγωγός αποκτά πρόσβαση και σε όλα τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα οποία μπορεί να προσαρμόσει για την εξέλιξη της δραστηριότητάς του. Για την ακρίβεια μέσω του προγράμματος:

  • Γίνονται κατανοητοί οι παράγοντες, που επηρεάζουν την ανάπτυξη της εκμετάλλευσης και οι τρόποι για την αποτελεσματική μείωση τους κόστους παραγωγής.
  • Καθορίζονται οι κύριες στρατηγικές και οι βασικοί στόχοι της εκμετάλλευσης για το επόμενο διάστημα.
  • Προτείνονται τρόποι για την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων της.
  • Ενισχύονται οι γνώσεις για την αναγνώριση των ευκαιριών και των απειλών που παρουσιάζονται από τις συνθήκες της αγοράς.
  • Αναδεικνύονται νέοι τρόποι για την ανάπτυξη δεξιοτήτων καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 50 ευρώ, αλλά οι νέοι αγρότες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν δωρεάν μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καινοτόμο πρόγραμμα e-learning μπορείτε να αντλήσετε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.excelixi.org/training/e-learning