Αλεξανδρούπολη: Ακόμη ένα έκτακτο Δ.Σ ζήτησαν 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι

695

Κατατέθηκε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης με αριθ. πρωτ. 30607/04-10-2019 επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης με θέμα σύγκληση δημοτικού συμβουλίου.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το περιεχόμενο της επιστολής.

Σύμφωνα με τον νόμο 4555/2018 οι έχοντες άνω του 1/3 δημοτικοί σύμβουλοι δύνανται να υποβάλλουν αίτημα προκειμένου με εισηγητές οριζόμενους από τους αιτούντες να συζητηθεί το προτεινόμενο με το αίτημα θέμα υποχρεωτικά εντός 6 ημερών στο δημοτικό συμβούλιο.

Κατόπιν τούτου οι κάτωθι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι που ξεπερνούν το 50% αιτούμεθα την σύγκληση κατά τα άνω του δημοτικού συμβουλίου για την λήψη αποφάσεων επί των προταθέντων (και ψηφισθέντων ήδη θεμάτων από το δημοτικό συμβούλιο Σαπών – Μαρωνείας ).

Ήτοι:

Α) Την ανάθεση σε έγκριτο νομικό γραφείο των νομικών προσφυγών σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο για το μπλοκάρισμα και την ματαίωση της αδειοδότησης της επένδυσης εξόρυξης χρυσού.

Β) Την πρόσκληση και φιλοξενία έγκριτων δημοσιογράφων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ενημέρωση των αγώνων της τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο της διάχυσης σε πανελλήνιο επίπεδο.

Γ) Την ενημέρωση των προέδρων και αρχηγών των πολιτικών κομμάτων , του πρωθυπουργού καθώς επίσης και του Προέδρου της Δημοκρατίας και την στήριξη τους στους αγώνες μας.

Όλες οι δαπάνες που θα προκύψουν από τις ανωτέρω δράσεις θα επιμερισθούν από κοινού στην ΠΕΔ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και στους Δήμους Κομοτηνής , Αλεξανδρούπολης και Μαρωνείας –Σαπών

Εισηγητές ορίζουμε τους :

1) Ευάγγελο Λαμπάκη

2) Μιχαηλίδη Παύλο

3) Δευτεραίο Σάββα

4) Δημήτρη Λαζόπουλο

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

 1. ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
 2. ΓΚΟΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 3. ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 4. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
 5. ΖΙΩΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 6. ΓΚΟΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 7. ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 8. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
 9. ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 10. ΒΑΤΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 11. ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
 12. ΦΑΛΕΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 13. ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
 14. ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
 15. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
 16. ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
 17. ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΝΙΚΗ
 18. ΒΑΡΣΑΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 19. ΒΛΥΣΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
 20. ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 21. ΚΑΪΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης

Ευάγγελος Λαμπάκης