Διδυμότειχο: Απονομή πτυχίων σε 203 νέους Αστυφύλακες

288
  • Χθές 01-10-2019 και ώρα 11:00’ πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου η τελετή ονομασίας απονομής πτυχίων σε -203- νέους Αστυφύλακες  εκπαιδευτικής σειράς 2017-2019.

–   Τα πτυχία απένειμε   στους Νέους Αστυφύλακες ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης.

–   Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος  Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Δήμαρχος  Σουφλίου κ Παναγιώτης Καλακίκος, ο Βουλευτής Έβρου κ Αναστάσιος Δημοσχάκης (επίτιμος Αρχηγός Ελληνικης Αστυνομίας ),  αντιπρόσωπος του  Διοικητή της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού,  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Πασχάλης  Συριτούδης,  εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι δικαστικών και πολιτικών αρχών, προϊστάμενοι  δημοσίων Υπηρεσιών νομού Έβρου, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων προσωπικού  Ελληνικής Αστυνομίας, Αξ/κοί Στρατού, Αεροπορίας, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, διδακτικό προσωπικό της Σχολής Αστυφυλάκων και γονείς των νεοεξερχομένων Αστυφυλάκων. Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδας & Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός.

–    Πτυχία απένειμαν επίσης ο βουλευτής Έβρου  Δημοσχάκης Αναστάσιος (επίτιμος Αρχηγός Ελληνικης Αστυνομίας ),  ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου , Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου καθώς και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας Ταξίαρχος Συριτούδης Πασχάλης.

Στο χαιρετισμό του ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος  Παναγιώτης Κοεδολάιμης  τόνισε «Νέοι Αστυφύλακες, ………. Με την σημερινή τελετή απονομής των πτυχίων σας ολοκληρώνεται η φοίτησή σας στη Σχολή και σηματοδοτεί νέα γραμμή εκκίνησης της επαγγελματικής σταδιοδρομία σας. Η τελετή ονομασίας υπενθυμίζει σε εμάς τους παλαιότερους και επιτάσσει σε εσάς τους νεότερους το χρέος να υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά της φυλής μας και παράλληλα να προστατεύουμε τα δικαιώματα των πολιτών. Από σήμερα καλείσθε να κάνετε πράξη τα διδάγματα της Σχολής και να ανταποκριθείτε με ήθος, με αίσθημα δικαίου και επαγγελματική επάρκεια στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Οι καιροί τους οποίους διανύουμε και μέσα στους οποίους καλούμαστε να επιτελέσουμε την αποστολή μας είναι δύσκολοι, ρευστοί και απαιτούν κοινή και συλλογική δράση………. Γι΄ αυτό , σας προτρέπω να σταθείτε δίπλα στον άνθρωπο που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε μας έχει ανάγκη…….. Νέοι Αστυφύλακες , τούτη τη σημαντική στιγμή για σας και τις οικογένειές σας, όπου δρασκελίζετε το κατώφλι της εξόδου της Σχολής , σας συνοδεύουν οι ευχές μας και οι ελπίδες μας για υγεία, καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία……….»

Ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου Αστυνομικός  Υποδιευθυντής  Κωνσταντίνος Βλάχος  κατά την ανάγνωση της ημερήσιας μεταξύ άλλων τόνισε: « ….Δίκαια αισθάνεστε υπερήφανοι. Θέσατε στον εαυτό σας ένα στόχο και τον πετύχατε. Περάσατε από δύσκολες και απαιτητικές διαδικασίες . Εισαχθήκατε ως μαθητές και εξέρχεστε ως επαγγελματίες, έτοιμοι να ανταποκριθείτε στο δύσκολο αλλά ευγενές έργο,  αυτό ,του αστυνομικού λειτουργήματος.

Πέρα όμως από υπερηφάνεια, πρέπει να αισθάνεστε και τη βαριά ευθύνη που αναλαμβάνετε. Είστε σε ένα ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα της δημόσιας ζωής και δεν  πρέπει να παραβλέπετε, αυτό,  που   είναι κοινή πεποίθηση όλων, ότι το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δώσει και δίνει τιτάνιο αγώνα σε κάθε επίπεδο δραστηριότητας προς το σκοπό της προστασίας και ασφάλειας των πολιτών και της διαμόρφωσης των κατάλληλων για αυτούς συνθηκών ασφαλείας παρουσιάζοντας, αξιοσημείωτες επιτυχίες στην καταπολέμηση αφενός μεν σημαντικών μορφών εγκληματικότητας , αφετέρου δε ζητημάτων διαφθοράς στον δημόσιο τομέα…..»

Από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, έχουν εκπαιδευτεί και αποφοιτήσει συνολικά κατά τα 20 χρόνια λειτουργίας του, 5.079 Αστυφύλακες όπως επίσης 1.505 Ειδικοί Φρουροί και  Συνοριοφύλακες.

–  Η Σχολή Αστυφυλάκων σύμφωνα με το Π.Δ. 352/95 άρθρο 1 και το άρθρο  38 παρ. 4  του Ν. 4249/2014 είναι ανωτέρα παραγωγική σχολή  υπερδιετούς  κύκλου σπουδών, ανήκει  στην ανώτερη  βαθμίδα  της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις, έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια  επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση  και τη κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι, παρέχει δε  ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί  ισότιμα   πτυχία  προς εκείνα  που χορηγούνται  από τα αντιστοίχου επιπέδου εκπαιδευτικά ιδρύματα.

  • Το Επιτελείο της Σχολής Αστυφυλάκων, εδρεύει στη Κομοτηνή, λειτουργεί σε επίπεδο Αστυνομικής Διεύθυνσης, υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία. Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων λειτουργούν: στο Διδυμότειχο και την Κομοτηνή και το Ρέθυμνο.