Την Πρέσβη της Σουηδίας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου

1120

Την Πρέσβη της Σουηδίας, κ. Σάρλοτ Σάμελιν (Charlotte Sammelin) υποδέχθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου. Στην συνάντηση συμμετείχαν η Πρέσβης της Σουηδίας κα Σάρλοτ Σάμελιν, με το σύμβουλο της Σουηδικής Πρεσβείας κ. Πάτρικ Σβένσον, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, η Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού κα Στέλλα Θεοδοσίου και ο Δρ Αθανάσιος Γουρίδης, Διδάκτωρ Αρχαιολογίας και συγγραφέας βιβλίων που αποτυπώνουν την ιστορία του Διδυμοτείχου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου επεσήμανε την εξέχουσα σημασία και τον υψηλό συμβολισμό της επίσκεψης της Πρέσβεως της Σουηδίας, με αναφορά στην ιστορική σύνδεση με τα βήματα του Βασιλέως Καρόλου ΧΙΙ. Συμπλήρωσε ότι η νέα διοίκηση του Δήμου επιθυμεί να αναδείξει την κοινή ιστορία και να αναπτύξει περαιτέρω τις σχέσεις συνεργασίας με την Πρεσβεία της Σουηδίας και παρέδωσε προτάσεις για τη διερεύνηση προοπτικής συνεργασίας, με βασική στόχευση την παιδεία και τη δημόσια διοίκηση. Έπειτα από την ενημέρωση για την κοινή ιστορία από τον Δρ Αθανάσιο Γουρίδη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε αξιοθέατα και στον τόπο φιλοξενίας του Σουηδού Βασιλέα Καρόλου ΧΙΙ.

Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου δήλωσε:
«Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος της Ιστορίας του Σουηδικού Κράτους και ως νέα διοίκηση επιθυμούμε την ανάδειξη της κοινής ιστορίας ενισχύοντας το αφήγημα της σύνδεσης του Σουηδού Βασιλέα με το Διδυμότειχο» και συμπλήρωσε «Επιθυμούμε να ακολουθήσουμε το σύγχρονο βηματισμό της Σουηδίας και να ενισχύσουμε την κοινωνική πλευράς της διοίκησης του Δήμου και τον εκσυγχρονισμό της παιδείας».

Ο απολογισμός της επίσκεψης δημιουργεί προοπτικές για την ενίσχυση συνεργασίας με την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα με το Δήμο Διδυμοτείχου με επίκεντρο τον πολιτισμό και την μεταφορά τεχνογνωσίας σε διοικητικά και εκπαιδευτικά θέματα.