«Γιέ–χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα»-Θεατρική παράσταση από το ΠΙΟΠ στο Σουφλί

778

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Η παράδοση συναντά τη μόδα» και με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27-29/09), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσιάζει την Πέμπτη 26 (ώρα 19:00) για γενικό κοινό και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου (ώρες 09:00 και 11:00) για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη θεατρική παράσταση «Γιέ–χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα», στην Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου, στο Σουφλί.

Πρόκειται για την κινεζική παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού, η οποία βασίζεται στον μύθο του 9ου αιώνα «Ye Xian», του ποιητή Tuan Ch’eng-shih, από το «Θέατρο ΡΕΤΡΟ». Σε αυτή τη διαχρονική ιστορία θα γνωρίσουμε την ευγενική Γιέ-χσιέν, το χρυσό της ψάρι, την πανούργα μητριά της αλλά και ένα μικροσκοπικό χρυσοκέντητο παντοφλάκι. Θα μπορέσει η Γιέ-χσιέν να πάει στη γιορτή της Άνοιξης; Πώς μπορεί το ψάρι να τη βοηθήσει; Και το πιο σημαντικό από όλα, τι συνέβη στο παντοφλάκι; Μετά την παράσταση ακολουθεί εικαστική δραστηριότητα για τους μικρούς μας φίλους.

Ταυτότητα παράστασης

Ιδέα & Προσαρμογή κειμένου: Αγγελική Φράγκου

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Αλεξανδρής

Σκηνικά αντικείμενα: Βάλια Παπακωνσταντίνου

Κοστούμια: Βιβέτα Στρατηγού

Φωτογράφηση: Αργυρώ Παγίδα

Οργάνωση παραγωγής: Θηρεσία Θεοδώρου

Παραγωγή: Θέατρο Ρετρό

Ερμηνεία: Ιωάννα Κεραυνού, Παναγιώτης Ράϊος

Διάρκεια θεατρικής εμπειρίας: 1 ώρα και 15 λεπτά

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για σχολικές ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Μετάξης

Ελευθερίου Βενιζέλου 73, Σουφλί 684 00

Τ: 25540 23700 | www.piop.gr