Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης να λάβουν θέση για τις ζημιές λόγω της επίθεσης στην ελληνορωσική συνεργασία

327

Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης να λάβουν θέση για τις ζημιές λόγω της επίθεσης στην ελληνορωσική συνεργασία

            Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για την αποκάλυψη της εγκληματικής παραπληροφόρησης και επίθεσης εναντίον της ελληνορωσικής συνεργασίας και για την πολιτική ναζιστικής βάσης με επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που επέφερε επιβολή ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε.

            Πρόσφατα δημοσιεύματα στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα και Ελεύθερη Θράκη αποκάλυψαν ότι η Αλεξανδρούπολη ίσως έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές σε όλη την Ελλάδα από αυτές τις επιθέσεις από τα μέσα της δεκαετίας μας, που κορυφώθηκαν με τις απελάσεις Ρώσων αξιωματούχων και την λυσσαλέα επίθεση εναντίον προσώπων που ξεκίνησαν και στήριξαν την ισχυρή και εποικοδομητική για την Ελλάδα ελληνορωσική συνεργασία.

            Το ΑΚΚΕΛ προσπαθώντας πάντα να φτάσει στην ουσία των θεμάτων και να θέσει προ των ευθυνών τους όλους τους σχετιζόμενους με το εκάστοτε θέμα, έστειλε επιστολή στους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Αλεξανδρούπολης ζητώντας τους να πάρει ο καθένας θέση πάνω στις αποκαλύψεις για τα πλήγματα που υπέστη η Αλεξανδρούπολη από την αντιρωσική εκστρατεία, όπως επίσης και αν τώρα θα στηρίξουν την υλοποίηση αυτών των εξαιρετικά σημαντικών και χρήσιμων προγραμμάτων, τα οποία πάγωσαν από την επίθεση που εξαπέλυσαν τα ανθελληνικά κυκλώματα εναντίον της ελληνορωσικής συνεργασίας.

Η επιστολή στάλθηκε τόσο στον Δήμαρχο Αλεξανδρουπόλεως όσο και στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για να δοθεί ατομικά στον κάθε δημοτικό σύμβουλο. Το ΑΚΚΕΛ θα δημοσιεύσει όλες τις απαντήσεις που θα μας αποσταλούν  ([email protected][email protected]) ενώ φυσικά ο κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί και από μόνος του να δημοσιοποιήσει την απάντησή του στον Τύπο και να την κοινοποιήσει στο ΑΚΚΕΛ.

————–Η Επιστολή στους δημοτικούς συμβούλους————————

17/9/2019

ΠΡΟΣ:          Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

ΘΕΜΑ:          Θέση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης στις αποκαλύψεις για τις ζημιές λόγω της επίθεσης στην ελληνορωσική συνεργασία

            Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και μέλη,

            Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) αρχικά εύχεται σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης καλή επιτυχία στο έργο τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

            Επιθυμούμε να θέσουμε υπόψιν σας πρόσφατα δημοσιεύματα στις εφημερίδες Ελεύθερη Θράκη και Ελεύθερη Ώρα που αποκαλύπτουν ότι η αντιρωσική εκστρατεία, που είχε εξαπολυθεί κατά της ελληνορωσικής συνεργασίας και είχε ως ένα αποτέλεσμα την απέλαση διπλωματών και την εξώθηση της Ρωσίας σε συνεργασία με το τουρκικό καθεστώς, είχε επίσης και καταστροφικά αποτελέσματα για την Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη, αλλά και για όλο τον Έβρο, λόγω ακύρωσης σημαντικότατων προγραμμάτων, τα οποία είχαν ξεκινήσει από το Κέντρο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αγίας Πετρούπολης.

            Συνοπτικά, τα δημοσιεύματα αναφέρουν την ακύρωση/πάγωμα της (1) δυνατότητας χρησιμοποίησης αμφιβίων αεροσκαφών ρωσικής κατασκευής όπως επίσης και υποβρυχίων για την συγκοινωνία μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης και μετά για όλη την Ελλάδα, (2) την προσπάθεια ελληνορωσικής ενοικίασης του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ, ώστε να παραμείνει η εταιρεία και το δίκτυο σε ελληνικά χέρια και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός με τη λειτουργία μιας ακόμη σιδηροδρομικής εταιρείας στο ίδιο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Αυτά θα είχαν αποκλείσει την πιθανότητα αποκλεισμού της Σαμοθράκης όπως έγινε πρόσφατα, όπως και του σιδηροδρομικού αποκλεισμού που ακόμη υπάρχει. Μεταξύ άλλων τα δημοσιεύματα αναφέρουν και τα ακόλουθα ότι πάγωσαν λόγω των αντιρωσικών επιθέσεων:

  1. Εγκατάσταση  ενός  σταθµού  εδάφους  του  ρωσικού  δορυφορικού  συστήµατος πλοήγησης Glonass!
  2. Συνδυασµό της αναψυχής µε ιαµατικό-αποκαταστατικό Τουρισµό για τους Ρώσους κοσµοναύτες που επιστρέφουν από τον ∆ιεθνή ∆ιαστηµικό Σταθµό!
  3. ∆ηµιουργία στο ∆ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης τµήµατος διαστηµικής Ιατρικής µε την  βοήθεια ρωσικών Πανεπιστηµίων  και  της  διαστηµικής  Υπηρεσίας  Roskosmos, δεδοµένου  ότι  υπάρχει  τµήµα  Ιατρικής  και  τµήµα ∆ιαστηµικής  και  προσέλκυση φοιτητών από όλο τον κόσµο όχι µόνο από Ελλάδα και Ρωσία!
  4. ∆ηµιουργία στο ∆ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης τµήµατος διαστηµικού ∆ικαίου µε την  βοήθεια ρωσικών ανεπιστηµίων  και  της  διαστηµικής  Υπηρεσίας  Roskosmos, δεδοµένου  ότι  υπάρχει  τµήµα  Νοµικής  και  τµήµα  ∆ιαστηµικής  και  προσέλκυση φοιτητών από όλο τον κόσµο όχι µόνο από Ελλάδα και Ρωσία!
  5. Ανέγερση  εγκατάστασης  πλανηταρίου  όµοιου  µε  το  Πλανητάριο  του  Ιδρύµατος Ευγενίδου, προς τιµήν και στην µνήµη του Ευγένιου Ευγενίδη, ο οποίος ήταν Εβρίτης από το ∆ιδυµότειχο,  µία λειτουργία του οποίου θα ήταν  και  στο πρόγραµµα των κοσµοναυτών!
  6. Στον εξωτερικό χώρο του Πλανηταρίου υπήρχε η σκέψη (και προτάθηκε το καλοκαίρι του 2016 στην διαβούλευση της αναπτυξιακής εταιρίας “∆ηµοσυνεταιριστική εταιρεία Έβρος ΑΕ”) να ιδρυθεί  ως αρχικό έργο,  ένα “Άστρο ∆ιαστηµικό και  Επικοινωνιακό Κέντρο Επιµόρφωσης και  Ψυχαγωγίας” για οργανωµένες δράσεις και  παρατηρήσεις ερασιτεχνών  αστρονόµων  και  ραδιοερασιτεχνών  µε  ύπαρξη  και  καταστηµάτων επιστηµονικού και σχετικού εξοπλισµού!
  7. Ερευνητικό κέντρο της εταιρίας Kaspersky στον τομέα της ασφάλειας από ιούς, κλπ και στο διαδίκτυο.

Δεν θα μπούμε εδώ σε όλη την κατασκευή αυτής της επίθεσης η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση συμφερόντων από ομάδες στο Βαθύ Κράτος που ελέγχει τις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε τον καθοριστικό ρόλο την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας με άμεσο αποτέλεσμα το ρωσικό εμπάργκο κατά των αγροτικών προϊόντων που έχει πλήξει όλους τους αγρότες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στον ελληνικό αγροτικό κόσμο. Σε αυτή τη φάση θα απευθυνθούμε προσωπικά στον κάθε δημοτικό σύμβουλο για να λάβει θέση.

            Το προσωπικό ερώτημα σε κάθε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι «Ποια είναι η θέση σας σε αυτά που αποκαλύφθηκαν στα δημοσιεύματα και είστε διατεθειμένος-η να υποστηρίξετε την υλοποίηση έστω και τώρα αυτών που «πάγωσαν εξαιτίας της επίθεσης στην ελληνορωσική συνεργασία;».

            Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ