Αλεξανδρούπολη: Συνεργασία Δήμου με τον Ο.Λ.Α

655

Στο Γραφείο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης συναντήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας  ο Δήμαρχος κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΟΥΚΗΣ και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΥΚΑΣ, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΖΙΡΙΔΗ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, σε εξαιρετικά γόνιμο κλίμα, ο Πρόεδρος της ΟΛΑ Α.Ε.  έδωσε μία εικόνα για το σημείο που βρίσκεται η διαδικασία ανάπτυξης του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν από κοινού, καθόσον η ανάπτυξη του λιμένα συνδέεται αναπόσπαστα με τον τρόπο ανάπτυξης της πόλης σε όλα τα επίπεδα.

Συμφωνήθηκε από τους συμμετέχοντες ότι θα υπάρξει μία συνεχής αλληλοενημέρωση του οργανισμού και της Δημοτικής Αρχής, και μία συνεργασία, όπου αυτή απαιτηθεί. Αρχή  της συνεργασίας αυτής αποτελεί και η συμφωνία για την υπογραφή, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, Προγραμματικών Συμβάσεων  μεταξύ Δήμου και  Οργανισμού, για την εκτέλεση έργων, ανάδειξη δραστηριοτήτων σε διάφορους τομείς όπως τουρισμός, πολιτισμός, ψυχαγωγία κ.α. Η πρώτη Προγραμματική Σύμβαση αφορά το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» Προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και η δεύτερη το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΒΑΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΘΕΡΜΩΝ» Προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΟΥΚΗΣ

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΔΟΥΚΑΣ

Πρόεδρος Δ.Σ.- Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΑ Α.Ε.