Οι Καστροπολίτες στις γιορτές της κοιλάδας των Θρακών Βασιλέων

994

Από τις 30 έως 31 Αυγούστου, οι Καστροπολίτες κατόπιν προσκλήσεως από τον Δήμο Καζανλάκ, επισκεφθήκαμε και φιλοξενηθήκαμε στην Βουλγαρική ομώνυμη πόλη, στο πλαίσιο των γιορτών της κοιλάδας των Θρακών βασιλέων. Η υπόψη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και με την υποστήριξη του Δήμου Διδυμοτείχου.

Εκτός από τα μέλη του Συλλόγου μας, στην αποστολή μετείχαν : ο αρχαιολόγος και πολιτικός μηχανικός δρ Αθανάσιος Γουρίδης, ο κύριος Αντώνιος Τσαγκίδης (πολιτευτής στην εκλογική περιφέρεια Μεταξάδων) και ο κύριος Βαλάντης Τσομπανούδης.

Ο Σύλλογός μας μετείχε στην έκθεση κρασιού που διοργανώνει ο τοπικός δήμος, με την λειτουργία περιπτέρου προβολής των μνημείων και των αξιοθέατων του Διδυμοτείχου, μέσω βίντεο το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης. Επίσης στο περίπτερο διοργανώθηκε και έκθεση τοπικών προϊόντων όπως : κρασί, τσίπουρο, καβουρμάς, παραδοσιακά πιτάκια και φέτα. Η έκθεση των τοπικών προϊόντων πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη χορηγία των παρακάτω επαγγελματιών :

Κρεοπωλείο Χρήστου Δελιντζή, Κρεοπωλείο Δημήτρη Τσακιράκη, Κρεοπωλείο Ιωάννη Δοϊτσίδη (Ασπρονέρι), Εβροφάρμα, Η Θρακιώτισα, Εβρίτικα Κελλάρια και του οινοπαραγωγού Αθ. Τσομπανούδη (Ασπρονέρι),

Το περίπτερο μας προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα μνημεία και τα αξιοθέατα του Διδυμοτείχου καθώς στο βίντεο που ετοιμάσαμε αναγράψαμε τις ονομασίες των μνημείων, μουσείων, ναών κλπ στη βουλγαρική γλώσσα. Επίσης μοιράσαμε και τουριστικά έντυπα που προμηθευτήκαμε από το Δήμο Διδυμοτείχου αλλά και από τους χορηγούς μας. Εννοείται βεβαίως πως οι επισκέπτες του περιπτέρου μας, έμειναν κατενθουσιασμένοι από τα τοπικά μας προϊόντα, τα οποία άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις.

Κατά την διάρκεια του διημέρου είχαμε την ευκαιρία να παραστούμε και στο συνέδριο που διοργανώθηκε από το Ιστορικό Μουσείο Καζανλάκ και τον Δήμο Καζανλάκ, και το οποίο αφορούσε την ιστορία και την τέχνη της αρχαίας Θράκης, όπου ένας από τους ομιλητές ήταν ο δρ Αθανάσιος Γουρίδης.

Σκοπό και στόχο της επίσκεψης στο Καζανλάκ της Βουλγαρίας, αποτελεί η σύσφιξη σχέσεων των δύο πόλεων σε επίπεδο πολιτιστικό, εμπορικό και οικονομικό, με αποκορύφωση την διενέργεια αδελφοποίησης τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους χορηγούς μας, οι οποίοι άμεσα ανταποκρίθηκαν στα αιτήματά μας και μας προμήθευσαν τα προϊόντα τους, βοηθώντας μας να προβάλουμε την πόλη και τον Δήμο μας με τον καλύτερο τρόπο. Πρέπει να αναγνωρίσουμε και να τονίσουμε πως η συνεργασία Δήμου, Συλλόγων και Επαγγελματιών θεωρείται αναγκαία και ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας, και οφείλει να συνεχιστεί και να θεσμοθετηθεί έτσι ώστε να προκύψουν και στο μέλλον ανάλογα θετικά αποτελέσματα, όπως η συμμετοχή μας στο Καζανλάκ.