Με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε ο ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης

665

Επίσκεψη- Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε στον Πειραιά σήμερα πρωί (30/08) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα ζητήματα του Έβρου, της Σαμοθράκης και του Β/Α Αιγαίου τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξ/πολης με την Σαμοθράκη αλλά και την νέα με Λήμνο, θέματα που σχετίζονται με τις υποδομές του Λιμένος Αλεξανδρούπολης, στον οποίο υπάγονται και τα δυο Λιμάνια της Σαμοθράκης, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις τόσο για παρεμβάσεις στις υφιστάμενες υποδομές όσο και προτάσεις για την δημιουργία νέων υποδομών.

Επιπλέον εθίγησαν ζητήματα που αφορούν την Αλιεία και τα προβλήματα που προκύπτουν με την παραβατικότητα των Τούρκων Αλιέων, θέματα που αφορούν στην περιφρούρηση των θαλάσσιων συνόρων μας, ενώ υπογραμμίστηκε η αυξημένη ανάγκη ενίσχυσης & εφοδιασμού των δυνάμεων περιφρούρησης των εθνικών υδάτων με στελεχιακό δυναμικό, με πλωτά μέσα κλπ υλικά!

Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα, εκ των οποίων κάποια τέθηκαν σε άμεση προτεραιότητα ενώ τα υπόλοιπα ανατέθηκαν στις αρμόδιες επιστημονικές ομάδες και υπηρεσίες του υπουργείου για να δρομολογηθούν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο.