Σήμερα η Γ.Σ της “ΑΝΑΣΑ” τι αποφάσισε ο Παύλος Μιχαηλίδης σχετικά με την πρόταση συνεργασίας με Ζαμπούκη

703

Θετικά θα απαντήσει ο Παύλος Μιχαηλίδης στην πρόταση συνεργασίας που του έγινε από το νέο Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη και η τελική απόφαση θα παρθεί σήμερα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση: 

Γενική Συνέλευση της ΑΝΑΣΑ σήμερα και καταθέτω δημόσια την θετική εισήγησή μου σε ότι αφορά την πρόταση συνεργασίας του νεοεκλεγέντος δημάρχου, συνεργασία όμως που θα πρέπει να οικοδομηθεί στην βάση μιας προγραμματικής σύγκλησης>>>
Η συναίνεση, η συνεργασία, η αντιπροσωπευτικότητα, ο πλουραλισμός είναι κύρια συστατικά στοιχεία ενός δημοκρατικού συστήματος και απαραίτητες συνθήκες σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο που έχει στόχο να λειτουργήσει ως φορέας του νέου. Ακριβώς γι’ αυτό οι συγκλίσεις και συνεργασίες δεν μπορούν να είναι αποτέλεσμα μόνο συγκυρίας ή ανάγκης. Δεν μπορεί να αποτελούν ευκαιριακές συγκλίσεις για την (δια)νομή της εξουσίας.

Οι συγκλίσεις και οι συνεργασίες αποκτούν ουσία όταν πρόκειται για προγραμματικές συγκλίσεις που στοχεύουν στην προώθηση μίας σύγχρονης, αποτελεσματικής και οραματικής διοίκησης.

Μια διοίκησης που στοχεύει στην ενεργοποίηση και αξιοποίηση του συνόλου των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις. Όταν γίνονται στη βάση αρχών και προγραμμάτων, με συγκεκριμένους και ξεκάθαρους στόχους, με χρονοδιαγράμματα, εντιμότητα, συναντίληψη και εμπιστοσύνη.

Όταν γίνονται στο φως της ημέρας και δεν είναι αποτέλεσμα συνδιαλλαγής ή και συναλλαγής.
Μετά από τις πρόσφατες αλλαγές στον ¨Κλεισθένη» από την Κυβέρνηση της ΝΔ, ξεκαθάρισαν επακριβώς και οι όροι της συνεργασίας μεταξύ των αυτοδιοικητικών παρατάξεων, διαμορφώνοντας ουσιαστικά δύο τρόπους:
1. Με συμμετοχή στη βάση προγραμματικής σύγκλισης. Στην περίπτωση αυτή, ο δήμαρχος μπορεί να ορίσει σε θέσεις διοίκησης μέλος ή μέλη της συνεργαζόμενης παράταξης. Κάθε παράταξη διατηρεί την αυτοτέλειά της μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μπορεί να μην ψηφίζει όλες τις εισηγήσεις, αρθρώνοντας και αντιπολιτευτικό λόγο στις περιπτώσεις που αυτό θα κρίνεται αναγκαίο.
2. Με σύμπραξη των δύο παρατάξεων. Οι παρατάξεις ενσωματώνονται σε μία και χάνουν απολύτως την διακριτή έκφρασή τους και λογίζεται πλέον ως η Παράταξη του Δημάρχου. Η συμφωνία γίνεται «εφάπαξ» χωρίς δυνατότατα ανάκλησης ή καταγγελίας της για όλη τη διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής.
Έτσι λοιπόν ο Δήμαρχος ξεκινώντας με μια Παράταξη (όχι υποχρεωτικά την μεγαλύτερη) μπορεί να βρεθεί με 2,3,ή και 4 Παρατάξεις ενωμένες υπό τις εντολές του.
Μ’ αυτό το τρόπο θα έχουμε αντί για Δημοτικό Συμβούλιο Δημαρχικό Συμβούλιο. Σε αυτή την περίπτωση έχει ξεπεραστεί και η Ενισχυμένη Αναλογική.
Πέρα από όλα αυτά είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα υπάρξει παράταξη πρόθυμη να αθροίσει, χωρίς καμία νομιμοποίηση, τις ψήφους που έλαβε με αυτές του δημάρχου.
Συνεπώς μια ρεαλιστική και ουσιαστική συνεργασία προς όφελος των δημοτών μπορεί να οικοδομηθεί στη βάση μόνο μιας ξεκάθαρης προγραμματικής σύγκλισης, για την οποία η δημοτική ΑΝΑΣΑ έχει να προτείνει τις εξής δεσμεύσεις:
1.Η υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης.
2.Η διεκδίκηση στελέχωσης του Δήμου με μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό για τις ανάγκες του Δήμου, ώστε να έχουμε αποτελεσματικές υπηρεσίες.
3.Η διεκδίκηση νέας σχολικής στέγης με έμφαση στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων κυρίως στη φοίτηση των νηπίων και προνηπίων, αλλά και η συντήρηση των υφιστάμενων σχολικών εγκαταστάσεων.
4.Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, με έμφαση την καθαριότητα, την εφαρμογή ρευμάτων ανακύκλωσης, την προσβασιμότητα, τα ΑμεΑ, το οδικό δίκτυο, τα αδέσποτα, την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των όρων για την άσκηση δωρεάν μαζικού αθλητισμού.
5.Την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην πόλη, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την δημιουργία πεζοδρομίων και την βελτίωση των χώρων πρασίνου.
6.Την μεταφορά από το κέντρο της πόλης του ΚΤΕΛ, της Αστυνομικής διεύθυνσης και του Δικαστικού μεγάρου.
7.Την τεχνολογική αναβάθμιση του Δήμου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δωρεάν στους πολίτες.
8.Την στήριξη του Πρωτογενή τομέα.
9.Την αξιοποίηση των ιστορικών μας μνημείων, του Δέλτα του Έβρου και των Ιαματικών Λουτρών στην Τραϊανούπολη.
10. Τον εκσυχρονισμό του γηπέδου «Φώτης Κοσμάς» και του δημοτικού μας θεάτρου, με μελέτες μέσω αρχιτεκτονικών διαγωνισμών.
11. Την βελτίωση των τεχνικών όρων και των προδιαγραφών στην σχεδιαζόμενη πλατφόρμα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
12. Την καθιέρωση 2ης Λαϊκής Αγοράς.
13. Την παροχή αρμοδιοτήτων στα εκλεγμένα Κοινοτικά Συμβούλια.
14. Την επαναφορά της Διεύθυνσης τοπικής ανάπτυξης στην πόλη των Φερών.
15. Την αμετάκλητη στάση όλου του δημοτικού συμβουλίου απέναντι στις προσπάθειες εξόρυξης του χρυσού.
16. Την δημιουργία δημοτικής ενότητας για την περιοχή της Μάκρης.
17. Την διεκδίκηση της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα, με σκοπό να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου, όπως ακριβώς προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
18.Την εξεύρεση λύσης για την μετεγκατάσταση του πεδίου βολής «Αετός».
19.Την πολεοδόμηση της περιοχής των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ
20. Την βελτίωση του οδικού δικτύου προς τον οικισμό της Παλαγίας