Ορεστιάδα: Δήλωση της Λαΐκής Συσπείρωσης με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας

312

 Δήλωση

Του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζαλουφλή  Κωνσταντίνου  με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας 

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εύχεται σε όλους σας  με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων  δύναμη και κουράγιο γιατί αυτά σίγουρα θα χρειαστούν για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές δυσκολίες που θα  συναντήσουμε μπροστά μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά  ότι θα πορευτούμε μέσα σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον.  Δεν τρέφουμε αυταπάτες.  Ξέρουμε  ότι το πολιτικό, κοινωνικό σύστημα μέσα στο οποίο κινούμαστε βρίσκεται σε σήψη και παρακμή.

Με την πολιτική τους ΕΕ και κυβέρνηση  προσπαθούν  να φορτώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους με την δραματική μείωση των δικαιωμάτων τους για  να διευκολύνουν  έτσι την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων , του κεφαλαίου . Τους ανοίγουν το δρόμο για επενδύσεις και νέα κέρδη και σε τομείς  λειτουργιών των Δήμων,   όπως η διαχείριση των απορριμμάτων , του νερού , η  εκμετάλλευση δημόσιων χώρων κ.λ.π

Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική καλούνται να υλοποιήσουν και οι Δήμοι. Το επιβεβαιώνουν και οι τελευταίες εξελίξεις.  Η κυβέρνηση της Ν.Δ με το καλημέρα έσπευσε να υποβαθμίσει  ακόμα περισσότερο τα δημοτικά και περιφερειακά Συμβούλια μεταφέροντας  σημαντικές τους αρμοδιότητες στους Δημάρχους και Περιφερειάρχες.

Μπροστά λοιπόν σ’ αυτήν την κατάσταση για μας  η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, η αντίσταση σ’ αυτήν την πορεία είναι μονόδρομος  Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα οι δημοτικές αρχές που θα κάνουν  απλή διαχείριση της φτώχιας.

Σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  θα συνεχίσουμε:

  • Να διεκδικούμε την επιστροφή στους ΟΤΑ των πόρων που παρακρατήθηκαν.
  • Να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων, με αποτέλεσμα τη μείωση των ανταποδοτικών τελών, με σκοπό την κατάργησή τους.
  • Να διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές, προνοιακές , πολιτιστικές και αθλητικές ανάγκες, για έργα αντισεισμικής – αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.
  • Να αντιστεκόμαστε  στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν να βάλουν στο χέρι δομές και λειτουργίες των Δήμων.
  • Να είμαστε  στήριγμα στους αγώνες των εργαζομένων της περιοχής μας.
  • Να πρωτοστατούμε ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν τον τόπο μας  στον οικονομικό μαρασμό και την πληθυσμιακή κατάρρευση.
  • Να βαδίζουμε κόντρα στο ρεύμα που οδηγεί στην καταστροφή του λαού. Θα είμαστε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας  η λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προτάσεις μας και η δράση μας θα είναι απέναντι  στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, του “Καλλικράτη”.και «Κλεισθένη» Αυτό είναι αναγκαίος όρος και προϋπόθεση για να υπηρετήσουμε τα λαϊκά συμφέροντα».