Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το χθεσινό πολύνεκρο δυστύχημα στην Αλεξανδρούπολη

974

Συνελήφθησαν χθες (26-8-2019) το απόγευμα, στα Λουτρά Έβρου, δυο αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό της χώρας 16 μη νόμιμους μετανάστες.

Οι δύο δράστες, στη θέα αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγουν  επικείμενη σύλληψη, ανέπτυξαν ταχύτητα, συνεχίζοντας την πορεία τους, ενώ ακολούθως ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός έξι (6) από τους μη νόμιμους μετανάστες και ο τραυματισμός των υπόλοιπων δέκα (10) επιβαινόντων στο αυτοκίνητο, ενώ οι δύο διακινητές τράπηκαν πεζοί σε φυγή.

Στο σημείο κατέφθασε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών, ενώ οι θανόντες και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Οι δύο διακινητές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.