Αναστάσιος Δημοσχάκης: Παρέμβαση στην πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

664

ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΑΠ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΤΕΡΥΓΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (07/08) σε κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με βασικό θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό των εργασιών της Επιτροπής.

Στην παρέμβασή του ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, αφού ευχήθηκε καλή κοινοβουλευτική θητεία, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:

· Όλα τα μέλη της Επιτροπής θα συνδράμουν για να διεξαχθούν οι συζητήσεις υψηλού πολιτικού επιπέδου.
· Ο ίδιος, καταγόμενος από μια ακριτική περιοχή, πολιτεύτηκε μέχρι σήμερα με μετριοπάθεια και με διάθεση σύγκλισης απόψεων και όχι καλλιέργειας διχαστικών θέσεων.
· Στα εθνικά θέματα επιβάλλεται να υπάρχει σύμπνοια απ’ όλες τις πολιτικές πτέρυγες, καθώς αυτά ενώνουν όλους τους Έλληνες
· Η Επιτροπή προσφέρει πεδίο δράσης για να γίνει μια σοβαρή δουλειά πάνω στα ευαίσθητα ζητήματα της Εξωτερικής Πολιτικής και της Άμυνας.

Δείτε το video της παρέμβασή του σε αυτό το link https://www.youtube.com/watch?v=pBDIw9u-IIc

Αναλυτικά η παρέμβασή του:

«Και εγώ με τη σειρά μου καλωσορίζω όλους τους συναδέλφους σε αυτή την Αίθουσα, που απαρτίζουν τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και πιστεύω ότι όλοι μας θα συνδράμουμε, ώστε να διεξαχθούν συζητήσεις σε ένα υψηλό πολιτικό επίπεδο και εμείς, όπως είπε και ο Πρόεδρος, ως Προεδρείο, θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Προσωπικά ως Βουλευτής που προέρχομαι από μία ακριτική περιοχή και έχοντας αναπτυγμένες τις ευαισθησίες, πάντα πολιτεύτηκα μέχρι σήμερα με μετριοπάθεια και με διάθεση σύγκλισης απόψεων και όχι καλλιέργειας διχαστικών θέσεων. Άλλωστε πάντα πίστευα ότι στα εθνικά θέματα επιβάλλεται να υπάρχει σύμπνοια από όλες τις πολιτικές πτέρυγες και αυτό είναι εφικτό πολύ περισσότερο αυτήν την Κοινοβουλευτική Περίοδο που πρέπει να πρυτανεύσει αυτή η αρχή.
Νομίζω το πεδίον της Διαρκούς Επιτροπής μας ενώνει όλους και πιστεύω ότι θα δουλέψουμε από κοινού, για να έχουμε σε δύο ευαίσθητα θέματα που πιστεύω ενώνουν όλους τους Έλληνες και πολύ περισσότερο εμάς που τους εκπροσωπούμε.
Εύχομαι καλή κοινοβουλευτική θητεία και καλή Κοινοβουλευτική Περίοδο εδώ στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας».