Σύλληψη διακινητών παράνομων μεταναστών στη Δαδιά

973

Συνελήφθησαν χθες (26-7-2019), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ένας 46χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 49 και 39 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Δαδιάς Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον 49χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία, καθόσον το παραπάνω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους άλλους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), με οδηγό τον 46χρονο και συνοδηγό τον 39χρονο και να μεταφέρουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας  δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, προκείμενου να δικαιολογήσουν νόμιμη παραμονή στη χώρα, ο 46χρονος διακινητής επέδειξε πλαστά έγγραφα, ενώ οι δύο μη νόμιμοι μετανάστες επέδειξαν έγγραφα που ανήκουν σε άλλα άτομα.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, τέσσερα έγγραφα, πέντε κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Σαπών.