4ος Παραποτάμιος δρόμος Άρδα- Χριστόδουλος Ρυζιώτης, στο πλαίσιο του ‘’Άρδα 2019’’

1516

Ο Δήμος Ορεστιάδας, στο πλαίσιο της  25ης Συνάντησης Νέων «Άρδας 2019», διοργανώνει το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τον 4ο Παραποτάμιο Δρόμο στις όχθες του ποταμού Άρδα αφιερωμένο στον δρομέα και πρωτεργάτη της συγκεκριμένης διοργάνωσης το 2016, Χριστόδουλο Ρυζιώτη

Ο αγώνας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους δρομείς «Orestiada Running Team», την 16η Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου, την 3η Μ/Κ Ταξιαρχία ΡΙΜΙΝΙ Καβύλης, την Τακτική Διοίκηση 21ου Συντάγματος της Πλάτης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τους κριτές του ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «Πολυνίκης» Ορεστιάδας.

Και τη φετινή χρονιά ο δρόμος θα είναι εμπλουτισμένος με δύο διαδρομές των 3 χλμ. και 10 χλμ. και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μια πανέμορφη παραποτάμια διαδρομή, δίπλα στον ποταμό Άρδα.

Σκοπός του αγώνα είναι α) η ευαισθητοποίηση, αθλητών, θεατών, και εθελοντών, στην προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την προαγωγή της υγείας, υιοθετώντας την άσκηση ως τρόπο ζωής και συμμετέχοντας βιωματικά όλες τις εποχές του έτους να ζήσουν  την αξία του σπάνιου και μοναδικού οικοσυστήματος της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας  ενεργό δράση για την προστασία του, β) η παροχή προτύπων σε παιδικές ηλικίες και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους και του αθλητικού ιδεώδους, γ) η παροχή ευκαιριών σ’ όλους τους εμπλεκόμενους να γνωρίσουν την παράρδια περιοχή, του ιδιαίτερου φυσικού κάλους, της φιλοξενίας  και της ξεχωριστής παράδοσης και δ) η τουριστική προβολή της περιοχής. 

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας συμμετοχής στους Αγώνες των 3 χλμ και 10 χλμ. Για την εγγραφή στις δύο διαδρομές απαιτείται η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης συμμετοχής που θα βρείτε στο ειδικά διαμορφωμένο site του αγώνα «www.ardas-run.eu». 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 ή την συμπλήρωση του ορίου συμμετοχών των δύο διαδρομών, που είναι συνολικά 250 συμμετοχές. Εγγραφές επίσης μπορούν να γίνουν μέχρι και μία ώρα πριν από την έναρξη των Αγώνων στη Γραμματεία, στον χώρο της εκκίνησης, εάν δεν έχει συμπληρωθεί το όριο συμμετοχών των δύο διαδρομών.

Η συμμετοχή και στις δύο διαδρομές είναι δωρεάν.

Για τους ανήλικους συμμετέχοντες ο γονέας ή κηδεμόνας πρέπει να ‘’τσεκάρει’’  την υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης που υπάρχει στο link των εγγραφών αγώνα «www.ardas-run.eu». Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών απαραίτητη είναι η συνοδεία κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι ενδιαφερόμενοι δρομείς και εθελοντές μπορούν να απευθύνονται για τυχόν διευκρινήσεις στο τηλ. 2552350334.