Τρελή καταδίωξη και σύλληψη διακινητών παράνομων μεταναστών

798

Συνελήφθησαν χθες (22-6-2019), στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) διακινητές, ένας 48χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 46 και 22 ετών,  οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, σε επαρχιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Το όχημα κατευθύνθηκε στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης και ακολούθως εισήλθε σε χωμάτινη οδό, όπου ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε περίφραξη οικίας, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στη συνέχεια ο 22χρονος διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος κατηγορείται επίσης για αντίσταση και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, ενώ οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 48χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε αγροτική περιοχή Λυκόφης Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 46χρονο διότι τον εντόπισαν να επιβιβάζει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους προωθήσει, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν συνολικά τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμοδίως Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.