Η σχολή Ευελπίδων στο Διδυμότειχο

1244

Τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, 5ης του μηνός Ιουνίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός υποδέχθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου τμήματα της Σχολής Ευελπίδων, που πραγματοποιούν εκπαιδευτικό ταξίδι στον ακριτικό Έβρο αυτές τις μέρες.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ξεναγήσει τους σπουδαστές της Σχολής στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως, να τους μιλήσει για την ιστορία του Διδυμοτείχου και να τους επισημάνει την σημασία που έχει η ακριτική αυτή περιοχή όχι μόνο γεωπολιτικά αλλά ιστορικά και πολιτιστικά για τον Ελληνισμό και την διαχρονική μαρτυρία της Ρωμιοσύνης στην Θράκη.

Τους σπουδαστές της Σχολής συνώδευαν ο Διοικητής της Υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης και ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης.
Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία αυτή διένειμε στους σπουδαστές της Σχολής την Καινή Διαθήκη, σε νεοελληνική απόδοση, προσφορά της Βιβλικής Εταιρείας.

Την ίδια ημέρα, το πρωΐ, επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Κοιμητηριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Ορεστιάδος, όπου προσωρινά φιλοξενείται η ενορία Αγίου Κυρίλλου της πόλεως αυτής. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σημείωσε ότι «σήμερα συμπροσευχήθηκαν οι χιλιάδες των ψυχών των ενταύθα αναπαυομένων πατέρων και αδελφών, οι οποίες υπερίπτανται προσδοκώσαι ανάστασιν νεκρών και ζωήν την αιώνιον».