Πέντε συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών από Ορεστιάδα μέχρι και Καβάλα

754

Συνελήφθησαν χθες (18-5-2019) το πρωί, στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Καβάλας, πέντε (5) διακινητές, εκ των οποίων ένας 46χρονος ημεδαπός και τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 41, 35, 27 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 35 και 27 ετών, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 100 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Διδυμοτείχου – Μεταξάδων Έβρου, οι παραπάνω αστυνομικοί, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 41χρονος και επέβαινε ως συνοδηγός ο 22χρονος, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια το όχημα εισήλθε στον οικισμό Βρυσικών Έβρου όπου τελικά ακινητοποιήθηκε και ο 41χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν έντεκα (11) μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν οι δύο δράστες, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του 41χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της απείθειας καθόσον αυτός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον 46χρονο διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Κατασχέθηκαν συνολικά ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μία (1) πλαστική βάρκα και το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.