Δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους στη Σαμοθράκη

712

Εγκρίθηκε η αίτηση του Δήμου Σαμοθράκη στο πρόγραμμα WiFi4EU-2019 που υποβλήθηκε κατόπιν της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη” στον τομέα των διευρωπαϊκών δικτύων τηλεπικοινωνιών – Προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις τοπικές κοινότητες: WiFi4EU (WiFi4EU-2019-1) που προκήρυξη το ΙΝΕΑ (Innovation and Networks Executive Agency) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση υπό μορφή εφάπαξ ποσού (κουπόνι) για την εγκατάσταση του εξοπλισμού.
Η πρωτοβουλία WiFi4EU στοχεύει στην παροχή δωρεάν δημόσιου Wi-Fi σε δημότες και επισκέπτες σε 6,000 με 8,000 δήμους ως το 2020 στην ΕΕ. Η εν λόγω τοπική ασύρματη συνδεσιμότητα που παρέχεται δωρεάν και χωρίς όρους που εισάγουν διακρίσεις αναμένεται να συμβάλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, ιδίως σε κοινότητες που υστερούν ως προς τον ψηφιακό γραμματισμό, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών και απομακρυσμένων περιοχών.
Η διαδικασία υποβολής προέβλεπε την έγγραφή του Δήμου στο μητρώο της σχετικής πλατφόρμας και την υποβολή αίτησης. Με την αξιολόγηση που ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε στις 14/5/2019 https://ec.europa.eu/…/connecting-europ…/cef-telecom/wifi4eu η Σαμοθράκη βρίσκεται μεταξύ των επιλεγμένων Δήμων.
Ο Δήμος θα λάβει κουπόνι αξίας 15.000 για την εγκατάσταση του σχετικού εξοπλισμού, ο οποίος θα εγκατασταθεί σε διάστημα 1,5 χρόνου. Ο Δήμος θα προβεί σε σχετική μελέτη για την επιλογή των δημόσιων χώρων που θα δοθεί δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ.