Μια ιδιαίτερη συναυλία από τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης

836

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 δόθηκε με μεγάλη επιτυχία κατά γενική ομολογία από τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου μία ιδιαίτερη συναυλία στον Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωσήφ της πόλης μας, με τον γενικό τίτλο AGNUS DEI (ο Αμνός του Θεού).

Η συναυλία μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα που υπογράμμιζε το φως των κεριών και η πάνω από δύο αιώνες ανθεκτική ομορφιά του Ναού ξεκίνησε με την υψίφωνο Νάντια  Μαλακόζη στο “ Ω γλυκύ μου έαρ” και συνεχίσθηκε με μέρη από κουαρτέτα και σεξτέτα  των Haendel , Haydn και Vivaldi.

Στη δεύτερη ενότητα η ορχήστρα και  η χορωδία του Ωδείου ερμήνευσαν έργα θρησκευτικής μουσικής  των Bach(choral και άριες από τα “κατά Ματθαίον πάθη”), ρέκβιεμ του Mozart, Faure κ.α. ακολουθώντας την ευρωπαϊκή παράδοση όπου όλοι οι Καθολικοί Ναοί αντηχούν την θρησκευτική μουσική των μεγάλων συνθετών στην πορεία προς το Πάσχα.

Η Εκκλησία ήταν κατάμεστη και τις δύο ημέρες της συναυλίας, με έντονη την υποδοχή και συγκίνηση του κοινού. Η ερμηνεία των έργων  ήταν υψηλού επιπέδου και πλησίασε καλλιτεχνικά τις εκδηλώσεις των κεντρικών σκηνών.

Ευχαριστούμε τους απόφοιτους μας και τους καθηγητές του Ωδείου που εργάσθηκαν και συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας.

Κυρίως θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη  που μας τίμησε με την παρουσία του και στέκεται με ευαισθησία στα προβλήματα και ζητούμενα του Ωδείου, εξασφαλίζοντας τις υποδομές και την ηρεμία ενός ιδιαίτερου εργασιακού χώρου, έτσι ώστε εμείς να δημιουργούμε εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά συναυλίες σαν κι αυτήν .

Λυπούμαστε που  στερήσαμε  από μεγάλο μέρος του κοινού την δυνατότητα να παρακολουθήσει την συναυλία.

Ευχόμαστε ένα σωτήριο και ευτυχές Πάσχα.