Αλεξανδρούπoλη: Εξυπηρετεί τελικά η νέα γραμμή από το Φ. Κοσμάς προς το κέντρο;

1033

Παρέμβαση έκανε ο κ. Απόστολος Μπιλιάλης, υποψήφιος με την παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α του Παύλου Μιχαηλίδη, για τις ώρες που λειτουργεί η δημοτική συγκοινωνία και το νέο δρομολόγιο από το Φώτης Κοσμάς προς το κέντρο και αντίστροφα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει γίνει οι ώρες που λειτουργεί έως τώρα η γραμμή (08:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00) δεν εξυπηρετεί το κοινό που θέλει να κατεβεί στο κέντρο με τη δημοτική συγκοινωνία.

Διαβάστε το σχόλιο του ίδιου για την προσωπική εμπειρία που είχε χρησιμοποιώντας τη γραμμή:

Η Δημοτική Αρχή στην προσπάθειά της να παρουσιάσει (έργο) προεκλογικά, μεταξύ άλλων λειτούργησε και την Δημοτική Συγκοινωνία, η οποία υποτίθεται ότι θα εξυπηρετεί τους δημότες από το γήπεδο Φώτης Κοσμάς προς το κέντρο και αντίστροφα.

Έτσι την Τετάρτη 17/4/19 αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το πάρκινγκ στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς και κατ’ επέκταση τη δημοτική συγκοινωνία για να μεταβώ στο κέντρο της πόλης συμβάλλοντας και εγώ στην αποσυμφόρηση του κέντρου της Αλεξανδρούπολης από τα Ι.Χ.

Έτσι το πρωί άφησα το ΙΧ μου στο πάρκινγκ και πήρα το λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας με το οποίο κατέβηκα στο κέντρο να κάνω τις δουλειές μου. Ως εδώ καλά.

Το μεσημέρι όμως όταν στις 13:30 στάθηκα στη στάση περιμένοντας το λεωφορείο (μέχρι τότε δεν γνώριζα το ωράριο λειτουργίας διότι πρώτη φορά το χρησιμοποίησα) μισή ώρα μετά ανακάλυψα μαζί με άλλους συνδημότες ότι άδικα περιμένουμε γιατί η συγκοινωνία έχει σταματήσει στις 13:00 και θα ξεκινήσει πάλι το απόγευμα στις 18:00.

Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιος ο λόγος να υπάρχει; Αυτό αν μη τι άλλο είναι κοροϊδία. Ποιος εργαζόμενος στο κέντρο θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει αυτό τον τρόπο μετακίνησης όταν πρέπει να είναι στη δουλειά του στις 7 το πρωί και το λεωφορείο ξεκινά στις 8:00; Πως θα επιστρέψει αφού θα σχολάσει στις 2:30 – 3:00 το μεσημέρι και το λεωφορείο σταματά στις 13:00;

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Φυσικά δεν εξυπηρετεί ούτε αυτόν που εργάζεται σε εμπορικό κατάστημα διότι αν το χρησιμοποιήσει το πρωί θα πρέπει το μεσημέρι να επιστρέψει με τα ποδιά διότι ως γνωστόν τα καταστήματα κλείνουν στις 14:00-14:30.

Αναρωτιέμαι λοιπόν δώσαμε σαν δήμος (οι δημότες δηλαδή ) 100.000 ευρώ στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ για να πηγαίνουμε με τα πόδια ; Εν κατακλείδι ακόμα μια εκτροπή μιας κατάστασης πλαισιωμένη κάτω από προχειρότητα και βιασύνη εν όψη εκλογών.

Πέρα από το σχόλιο του κ. Μπιλιάλη που έχει σοβαρή βάση και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, θα σημειώσουμε και θα προτείνουμε στην δημοτική αρχή να επανεξετάσει τα δρομολόγια της νέας γραμμής ώστε να καταστεί ουσιαστικά λειτουργική προς όφελος των πολιτών αλλά να συμβάλλει και στην αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης.