Αλεξανδρούπολη: 4η Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής

893

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, εν όψει της εορτής του Πάσχα, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, και ώρα 21:00, στη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν ύμνοι της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας, εναρμονισμένοι κατά τα πρότυπα της δυτικής μουσικής από σημαντικούς Έλληνες μουσουργούς του 19ου και του 20ού αιώνα, όπως ο Άνθιμος Νικολαΐδης (Γανόχωρα Θράκης 1790 – Αθήνα 1865), ο Νικόλαος Αυγερινός (Ταϊγάνι Ρωσίας 1803 – 1889), ο Δημήτριος Λάλλας (Μεγάροβο 1844 – Μοναστήρι 1911) που υπήρξε ο μοναδικός Έλληνας μαθητής του Wagner και ο Αιμίλιος Ριάδης (Θεσσαλονίκη 1880 – 1935). Όλα τα έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο φιλόμουσο κοινό της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου.

Επίσης, κορυφαίο γεγονός αποτελεί η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του έργου Salve Regina του Ιταλού συνθέτη Antonio Caldara (1670-1736) για 4 μονωδούς, μικτή τετράφωνη χορωδία και ορχήστρα.

Συμμετέχουν ως σολίστ η Στέλλα Αδαμίδου, η Ριψιμέ Ντανιελιάν, η Παναγιώτα Παρούση, η Μαρία Ροροπούλου, η Ιωάννα Τσιλιμίγκα, ο Βαγγέλης Μάμμος και ο Φάνης Ρορόπουλος, καθώς και η Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου Φαέθων Αλεξανδρούπολης και του Ωδείου Κόψα Κομοτηνής. Διευθύνει ο Δρ. Αθανάσιος Τρικούπης, μεταδιδάκτορας ερευνητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., ο οποίος επιμελείται το συνολικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.