Απάτη μέσω διαδικτύου στην Αλεξανδρούπολη

889

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού για απάτη μέσω διαδικτύου  

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή, σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, πράξη που διαπράχθηκε την 3-4-2019.

 

Αναλυτικότερα, ένας 33χρονος ημεδαπός εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση ηλεκτρονικού υπολογιστή και επικοινώνησε τηλεφωνικά και διαδικτυακά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης κατάφερε να πείσει τον 33χρονο να ανταλλάξουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της αγγελίας με έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ακολούθως, ο 33χρονος απέστειλε τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή στον 30χρονο, χωρίς όμως να παραλάβει από αυτόν το συμφωνηθέν προϊόν.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας βρέθηκε στην κατοχή του 30χρονου ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.