Να ανακληθεί η απόλυση της εργαζόμενης από super market της Ορεστιάδας

994

Δήλωση υποψηφίου περιφερειάρχη Θεόδωρου Περεντίδη και της ‘ Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης – Ανταρσία στην ΑΜΘ ‘.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ‘ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ‘ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΟΧΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

Πολλές φορές λένε ότι το απλό είναι το δύσκολο. Σε αυτό αναφερόμαστε. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης από το κατάστημα ‘ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ‘ της Ορεστιάδας. Οι ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες είναι αδύνατο στην σύγχρονη κοινωνία να μας στερούν το δικαίωμα στην εργασία.

Γνωρίζουμε καλά και διατρανώνουμε, ότι ο εργαζόμενος  και η εργαζόμενη σε κάθε τοπική επιχείρηση ή εταιρεία, κάθε άλλο παρά τεμπέλης ή επιπόλαιος είναι. Γνωρίζουμε καλά και τονίζουμε, ότι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες που δίνουν την εργατική τους δύναμη για να επιτυγχάνονται τα κέρδη του κάθε ιδιοκτήτη, είναι συνήθως το υποζύγιο καταγγελίας στην φτωχοποιημένη καθημερινότητα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σπουδή για να καταλάβουμε τις συνθήκες και την πραγματικότητα κάθε μισθωτού υπαλλήλου.

Η ενέργεια της απόλυσης της υπαλλήλου από την εν λόγω εταιρεία δεν δικαιολογείται. Θα βρουν απέναντι όλη την τοπική κοινωνία σε κάθε στιγμιότυπο εργασιακής αυθαιρεσίας. Τα ζωτικά προβλήματα κάθε νοικοκυριού, συνδέονται με την υλική πραγματικότητα και το ζωντανό κομμάτι της εργασίας που απολαμβάνουν. Εάν νομίζουν ότι πάνω στην επισφάλεια και την προσωρινότητα, μπορούν να διακωμωδούν. Είναι γελασμένοι.

Είμαστε παρόντες και δηλώνουμε ευθαρσώς ότι ο μόνος δίκαιος δρόμος, είναι αυτός της επαναπρόσληψης και της ανάκλησης της απόλυσης. Δεν δικαιολογείται καμία πίστωση χρόνου, απέναντι σε αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές. Οι εργαζόμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν να αντιμετωπίσουν Γολγοθά φορολογικών και οικονομικών υποχρεώσεων.

Η αναγκαιότητα για κοινό μέτωπο είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Ή θα χάσει ο καθένας μόνος, ή θα κερδίσουμε όλοι. Κανένας μόνος του στην κρίση, στην επισφάλεια, στην αδικία. Το δικαίωμα στην εργασία δεν διαπραγματεύεται σε κάθε καταγγελία, δεν είναι προνόμιο. Δεν βάζουμε στην μηχανή κοπής ούτε το μέλλον μας, ούτε το μέλλον των παιδιών μας.

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ‘ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ‘ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ – ΚΑΜΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ
  • ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ