Όλος ο Έβρος ενώνει τη φωνή του για το «Μαύρο Πάσχα των Θρακών»

1202

Την Κυριακή 7 Απριλίου όλος ο Έβρος ενώνει τη φωνή του για το «Μαύρο Πάσχα των Θρακών», Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

Καλείστε να παραστείτε στις εκδηλώσεις μνήμης και να γίνετε αρωγοί στην ιστορικής σημασίας Πρωτοβουλία της «Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) για 5η συνεχόμενη χρονιά, με σκοπό την ανάδειξη της αποσιωπημένης και άγνωστης αυτής πτυχής της Ιστορίας των προγόνων μας, που πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τους Συλλόγους–Μέλη μας και με την υποστήριξη των τοπικών Θεσμικών Αρχών, ως απόδοση ελαχίστου Φόρου Τιμής στα Θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, με απώτερο στόχο την επίσημη θεσμοθέτηση και αναγνώριση από την πολιτεία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ώρα 20:00 | Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Επετειακή εκδήλωση μνημοσύνης και ιστορικής γνώσης για τα πάθη των Ελλήνων της Θράκης σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Ιστορικής Μνήμης και Μουσικής Παράδοσης «Φωνές της Θράκης»:

Ομιλία του Αντιστράτηγου Ε.Α. και Επίτιμου Διοικητή Δ΄ Σώματος Στρατού κ. Αθανάσιου Γαλάνη, με θέμα «Η Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού».

Τραγούδια από την Έγχορδη Μικτή Χορωδία «Φωνές της Θράκης».

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Μνημείο «Χατζή Αντώνη και Δόμνας Βισβίζη»)

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ (Ηρώον) | ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Ηρώον) | ΣΟΥΦΛΙ (Ηρώον)

Ώρα 10:30 π.μ.

Προσέλευση εκπροσώπων Αρχών, Φορέων, Συλλόγων, Σχολείων και κόσμου στα Ηρώα ανά πόλη.

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ από τις Αρχές, τους Φορείς και τους Συλλόγους κατά τόπο.

Ενός λεπτού σιγή. Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Χαιρετισμοί από τις Αρχές. Πέρας τελετής.

Η Ημέρα Μνήμης πραγματοποιείται υπό την επίσημη Υποστήριξη των:
Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης

Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Ορεστιάδας
Π.Α.Μ.Θ. | Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου

Σημείωσηκαλούνται όλοι οι σύλλογοι-μέλη (και μη) της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. να στηρίξουν ενεργά και το φετινό μνημόσυνο για την «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού» στις έδρες των Δήμων, την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ., ως ακολούθως:

Με την παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων μελών των συλλόγων (και στην περίπτωση παραδοσιακού συλλόγου – ενδεδυμένων με παραδοσιακές φορεσιές). Η αντιπροσωπείες να φέρουν το λάβαρο του συλλόγου. Ο σύλλογος να μεριμνήσει για στεφάνι και για κατάθεση του από εκπρόσωπο του.

Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινίσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6945849355 – Δημήτρης Κελεμίδης, πρόεδρος Ε.ΠΟ.Φ.Ε.