Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πρέπει να μεταστεγαστεί σε ένα αξιοπρεπές, σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο

1010
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης και στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξ/πολης, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξ/πολης.

 

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, το ενοικιαζόμενο κτήριο στο οποίο στεγάζονται μέχρι στιγμής οι υπηρεσίες της Δ.Α. Αλεξ/πολης δεν ανταποκρίνεται πλέον στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια!

Η λύση της μεταστέγασης στο κτήριο του παλαιού νοσοκομείου δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη, καθώς το κτήριο είναι παλιό, σχεδιασμένο εξαρχής για άλλη χρήση, με μηδενικά περιθώρια αναδιαμόρφωσης ή/και επέκτασης, καθώς βρίσκεται εντός του αστικού ιστού.

Προτείνεται εκ νέου η κατασκευή νέου κτηρίου σε ιδιόκτητη έκταση 9.153,00 τ.μ. με προδιαγραφές που να εξυπηρετούν την Δ.Α Αλεξ/πολης, με σύγχρονο ενεργειακό σχεδιασμό & εκτός του στενού πολεοδομικού ιστού της πόλης!      

Ερωτώνται οι Υπουργοί αν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες εκχώρησης του κτηρίου του παλαιού νοσοκομείου, καθώς κι αν επανεξετάζεται στο ενδεχόμενο κατασκευής ενός νέου κτηρίου μέσω ΣΔΙΤ.