Δήλωση Δημοσχάκη για εμπαιγμό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προς τους βαμβακοπαραγωγούς του Έβρου

872
Baumwollpflüger

Τα παρακάτω ανέφερε ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την καταβολή συνδεδεμένης στους βαμβακοπαραγωγούς του Έβρου:

Ο εμπαιγμός του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τους βαμβακοπαραγωγούς του Έβρου, που υπέστησαν ολική καταστροφή από τα σκουλήκια (πράσινο και ρόδινο) κι όχι μόνον δεν έχει προηγούμενο.

Ο Υπουργός ο οποίος στην τελευταία σύσκεψη που έγινε φέτος στις 22 Ιανουαρίου στο Υπουργείο δήλωσε, παρουσία εκπροσώπων παραγωγών, φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι κανείς βαμβακοπαραγωγός του Έβρου δεν θα χάσει τη Συνδεδεμένη (διαβάστε στο σχετικό link ), αποδείχθηκε στην πράξη ανακόλουθος των λόγων του.

Κι αυτό γιατί με τις πρώτες εκτιμήσεις το περίπου 35% των βαμβακοπαραγωγών του Έβρου δεν πληρώθηκαν τη συνδεδεμένη, καθώς δεν έπιασαν το πλαφόν. Τα νούμερα είναι αμείλικτα… Στο Διδ/χο με παράδοση 54κ. παίρνεις όλη τη συνδεδεμένη, με 53 κ. κόβεσαι… Στην Ορεστιάδα με 70κ. πληρώνεσαι, με 69κ. όχι. Στο Σουφλί με παράδοση 66κ. πληρώνεσαι, ενώ στον Ν. Έβρο με 88,5κ. παίρνεις τη συνδεδεμένη με 88κ. κόβεσαι…

Αυτή είναι η αναπτυξιακή αγροτική πολιτική που ευαγγελίζεται ο Υπουργός; Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί ώθηση στον πρωτογενή τομέα σε έναν ακριτικό Νομό;

Το θέμα δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι. Θα το φέρω άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής για να απολογηθεί ο Υπουργός για τα ψέματά του στους αγρότες και γενικά στο λαό του Έβρου.