Το μεταναστευτικό συζήτησαν Λαμπάκης και Sampo Saarinen σήμερα στην Αλεξανδρούπολη

714

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ε. Λαμπάκη με τον Σύμβουλο της Πρεσβείας της Φινλανδίας στην Αθήνα, κ. Saarinen

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη επισκέφτηκε στο γραφείο του ο Σύμβουλος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής της Πρεσβείας της Φινλανδίας στην Αθήνα, κ. Sampo Saarinen.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε το μεταναστευτικό ζήτημα και πώς αυτό επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Λαμπάκης ενημέρωσε τον κ. Saarinen για το πλήθος των μεταναστών που καθημερινά διέρχονται των ελληνικών συνόρων μέσω του Έβρου ποταμού επισημαίνοντας ότι το μεταναστευτικό ζήτημα μπορεί να επιλυθεί μόνο όταν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιληφθούν και συνειδητοποιήσουν ότι σύνορά μας είναι τα σύνορα της Ε.Ε. με την Τουρκία και ότι οι χώρες της Ε.Ε. φέρουν κοινό μερίδιο ευθύνης στην αντιμετώπιση του θέματος αυτού.

Τόνισε επίσης,  ότι από κοινού θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, με γνώμονα την ειρήνη και την ισόρροπη ανασυγκρότηση των χωρών προέλευσής τους με τη συνδρομή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι μεταναστευτικές ροές.

Ο κ. Saarinen ενδιαφέρθηκε επίσης, για τα μεγάλα πρότζεκτ εμπορίου, ενέργειας και μεταφορών που αφορούν τον καλλικρατικό Δήμο Αλεξανδρούπολης και προτίθενται να συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τον ενθουσιασμό του για την ομορφιά της Αλεξανδρούπολης και του παραλιακού της μετώπου.