Μήνυμα του Παναγιώτη Σκαρκάλα για την 25η Μαρτίου

1285

«Μέσα σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας, με τις αντοχές της κοινωνίας στα όρια, ενισχύεται η σημασία της εθνικής μας επετείου.

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, υπερηφάνειας και αυτογνωσίας, μια ημέρα εθνικής ανάτασης. Αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Ελληνισμού, ένα διαχρονικό σύμβολο της πίστης του λαού μας στις παναθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.

Υποκλινόμαστε στους προγόνους μας που πίστεψαν στις δυνάμεις τους, χωρίς να προσδοκούν βοήθεια και στήριξη από κανένα, πάτησαν γερά στα πόδια τους και καταφέρνοντας το λογικά αδύνατο, πέρασαν στην αιωνιότητα. Αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν γι’ αυτά τα ιδανικά και πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Τιμούμε την επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Παναγίας, τη διπλή γιορτή του γένους μας, η οποία αναδεικνύει διδάγματα, αρχές και αξίες με διαχρονικότητα και ιδιαίτερο συμβολισμό στις κρίσιμες, σύνθετες και ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.

Υπενθυμίζει σε όλους μας ότι με σύνεση και αποφασιστικότητα μπορούμε να κατακτούμε συνεχώς στόχους που μοιάζουν ανέφικτοι.

Σήμερα, ο αγώνας αυτός επαναλαμβάνεται με νέες ιστορικές προκλήσεις για την υπεράσπιση των κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Καλούμαστε να προχωρήσουμε μπροστά με τόλμη, αποφασιστικότητα και αίσθημα προσφοράς προς την ασθμαίνουσα κοινωνία, εκπληρώνοντας το ιστορικό μας χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές κι αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι και σήμερα εμπνεόμαστε σταθερά από τις αξίες που όπλισαν τους αγωνιστές της εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Ελλάδα μας!»

“ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ – Παναγιώτης Σκαρκάλας”