Ποιοι Δήμαρχοι του Έβρου ζητούν προσλήψεις

1288

Προσλήψεις σε ΟΤΑ: Περισσότεροι από σαράντα δήμαρχοι απ’ όλη τη χώρα, μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ζητούν την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών των δήμων τους, οι οποίες πλήττονται από έλλειψη προσωπικού ιδιαίτερα μετά τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί την περίοδο των μνημονίων.

Από τον δήμο Σουφλίου μέχρι τον δήμο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη και από τον δήμο Κόνιτσας μέχρι τον δήμο Ρόδου, οι δήμαρχοι υπογραμμίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν προσλήψεις. Τονίζουν μεταξύ άλλων, ότι οι ελλείψεις, ιδιαίτερα στις τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες των δήμων, δεν επιτρέπουν να επωφεληθούν από τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υπάρχουν σε Ελλάδα και ΕΕ και να προχωρήσουν στην υλοποίηση έργων τα οποία χρειάζονται οι περιοχές και οι δημότες τους.

Αλ. Χαρίτσης: «Πρόγραμμα χιλιάδων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ»

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Η δική μας προτεραιότητα στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι να της εξασφαλίσουμε τα μέσα που θα της επιτρέψουν να επιτελέσει τον κρίσιμο αυτόν ρόλο» τονίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, εξηγώντας ότι: «Για τον σκοπό αυτό έχουμε δημιουργήσει νέα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο ΦιλόΔημος, για τη στοχευμένη ενίσχυση των ΟΤΑ με πρόσθετους πόρους και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα χιλιάδων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που αντιμετωπίζει τη μεγάλη και χρόνια υποστελέχωση των υπηρεσιών τους».

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο λέει «Με το παρόν πολυνομοσχέδιο προχωράμε σε μια σειρά ρυθμίσεις που εγγυώνται την ομαλή λειτουργία των ΟΤΑ ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών. Διασφαλίζουμε λοιπόν, ότι θα αναλάβουν κανονικά υπηρεσία οι οκτώ και πλέον χιλιάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα και την ύδρευση, μόλις αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ, αλλά και ότι οι ΟΤΑ θα μπορέσουν να καλύψουν και αυτό το καλοκαίρι, ζωτικής σημασίας, εποχικές ανάγκες τους, στην πυροπροστασία, σε ναυαγοσώστες, στα ΚΑΠΗ και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες».

Ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει και την αποκατάσταση αδικιών που έχουν γίνει: «Τέλος, αποκαθιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που επλήγησαν βάναυσα από τις αντεργατικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη το 2014. Γιατί στη δική μας λογική, ισχυρή Αυτοδιοίκηση σημαίνει επαρκώς στελεχωμένη Αυτοδιοίκηση, με προσωπικό που εργάζεται σε ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας».

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, περιλαμβάνει διάταξη με εξαιρέσεις στην αναστολή προσλήψεων στους ΟΤΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.Ο λόγος στους δημάρχους

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε σε δημάρχους σε όλη την Ελλάδα και με αφορμή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, τους κάλεσε να τοποθετηθούν για το κρίσιμο ζήτημα των προσλήψεων στους ΟΤΑ.Δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός

Ευπρόσδεκτες χαρακτηρίζει τις προσλήψεις στους ΟΤΑ και ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, ο οποίος κάνει λόγο μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για έλλειψη υπαλλήλων. «Όταν ο δήμος έχει ανάγκη προσλήψεων, όπως έχουμε εμείς, πρέπει να γίνονται χωρίς να διαχωρίζουμε χρόνους, εάν είναι εκλογές ή όχι. Οι προσλήψεις είναι ευπρόσδεκτες γιατί υπάρχουν τεράστιες ανάγκες. Οι δε απορροφήσεις των κονδυλίων δεν γίνονται εξαιτίας της έλλειψης υπαλλήλων».

Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης

«Χωρίς δεύτερη σκέψη, ένα τεράστιο Ναι», είναι και η απάντηση του δημάρχου Ορεστιάδας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στο ερώτημα εάν επιθυμεί να γίνουν ή όχι προσλήψεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας

«Οι λειτουργικές ανάγκες της Αυτοδιοίκησης, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται και προσλήψεις, πρέπει να είναι ανεξάρτητες από τις πολιτικές εξελίξεις στο κεντρικό πολιτικό πεδίο και να μην εμποδίζονται από αυτές», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας.

Επ’ αφορμή της κατάθεσης στη Βουλή, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο μεταξύ άλλων, αυξάνεται ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός συμβασιούχων στους ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού στο βόρειο Αιγαίο, ο οποίος κατ’ επανάληψη και ιδιαίτερα στις πρόσφατες καταστροφές που υπέστη η Σαμοθράκη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έχει θέσει θέμα υποστελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών, εκτιμά πως η στελέχωση της Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να επηρεάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις.