Το μεταναστευτικό συζήτησε μεταξύ άλλων ο Αν. Δημοσχάκης στις Βρυξέλλες

753

Με κυρίαρχο θέμα τον αναβαθμισμένο και διευρυμένο ρόλο των Frontex και Europol στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, αλλά και σε θέματα τρομοκρατίας και εγκληματικότητας, αντίστοιχα, είχε σήμερα (19/03) σύσκεψη στις Βρυξέλλες ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με τον Αντιπρόεδρο Philippe Pivin και τα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών, Γενικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής των Αντιπροσώπων του Βελγίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας της ελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Βελγίου στη βελγική πρωτεύουσα.

 

Συγκεκριμένα υπογραμμίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των δυνάμεων και της αποστολής του νέου Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της ΕΕ ώστε να αντιμετωπιστεί συμπληρωματικα & φυσικά αποτελεσματικά η αυξημένη ροή ταυτισμένων μεταναστών και προσφύγων, σε συνδυασμό βέβαια και τις υψηλές υπηρεσίες που προσφέρουν σήμερα οι Εθνικές Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και λοιπές αστυνομικές αρχές Κρατών Μελών της Ε Ε.

Ο Βουλευτής ανέφερε τις προτάσεις της Ν Δ για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, που επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, που αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα, στην επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου και στο σεβασμό σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των Εθνικών και των κοινοτικών κονδυλίων κι όχι μόνον…

Παράλληλα, έγινε αναφορά και για μια πιο στενή συνεργασία με την Europol, και την περαιτέρω συνεργασία σε θέματα αντιτρομοκρατίας, εγκληματικότητας και ηλεκτρονικού εγκλήματος, καθώς και την άμεση και γρήγορη ανταλλαγή πληροφοριών, ανάμεσα στις Αρχές επιβουλής των Νόμων μεταξύ των χωρών κρατών μελών της ΕΕ …

Βασικά θέματα συζήτησης ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, οι σχέσεις με την Τουρκία, αλλά και οι προϋποθέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Ο Βουλευτής επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία είναι επιζήμια για την Ελλάδα, καθώς εκχωρεί ονομασία, μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στην γειτονική μας χώρα, ενώ μένουν απροστάτευτα εμπορικές ονομασίες, εμπορικά σήματα και επωνυμίες των προϊόντων της Μακεδονίας μας.

Για το θέμα της Τουρκίας υπογράμμισε την συνεχώς αυξανομένη επιθετική ρητορική από την πλευρά του Τούρκου Προέδρου, αλλά και τη φαραωνική τύπου πολιτική που ακολουθεί στο θέμα των εξοπλισμών, δημιουργώντας εστίες έντασης σε Αιγαίο και Κύπρο.

Παράλληλα, έγινε λόγος και για το γεγονός ότι η Τουρκία από το 1995 εξάγει προϊόντα χωρίς δασμούς στο πλαίσιο των προενταξιακών διαδικασιών, ενώ η Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. όταν εξάγουν προϊόντα στην γειτονική μας χώρα επιβάλλονται δασμοί. Είναι ένα θέμα που οφείλει να σέβεται η γειτονική Χώρα & να μη ξεχνά η Ευρωπαϊκή Ένωση !

Τέλος έγινε συζήτηση και για τις προϋποθέσεις έναρξης των διαπραγματεύσεων της ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να εκφράσει στον Πρόεδρο της Επιτροπής την ικανοποίησή του για την παρουσία του Βασιλέως του Βελγίου, Φιλίππου, στο Διορθόδοξο Συλλείτουργο της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών των Βρυξελλών, γεγονός που πιστοποιεί κι αυτό από τη μεριά του τις πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Βέλγιο οι οποίες ενδυναμώνονται έτι περισσότερο με τέτοιες πρωτοβουλίες! Ακολούθησε διεξοδική διαλογική συζήτηση σε πολλά φλέγοντα θέματα!

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!