Οι μαθητές των Δικαίων ταξίδεψαν στη Φωκίδα με…. Mercedes!

2353

Μέσω του προγράμματος “υιοθεσίας” των σχολείων που εδρεύουν στα Δίκαια από την Mercedes Benz Α.Ισμαηλος Α.Ε., πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η ετήσια σχολική εκδρομή των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου των Δίκαιων

Το πρόγραμμα υιοθεσίας όλων των βαθμίδων του Βορειότερου Σχολείου της Ελλάδας είναι σε πλήρη εκτέλεση με την υποστήριξή της Α.Ισμαηλος Α.Ε. με την εκδρομή των μαθητών απο τον Έβρο στην περιοχή της Φωκίδας να έχει ιδιαίτερη σημασία.

 

Στο πρόγραμμα υπήρχαν επισκέψεις σε προορισμούς ξεχωριστής ιστορικής σημασίας και μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο των Δελφών,την ιστορική μονή Οσίου Λουκά στο Δίστομο,την Αράχωβα το Γαλαξίδι κ.α.


Ξεναγήθηκαν στο Vagonetto όπου έμαθαν τον τρόπο που γίνεται η εξόρυξη και η εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων της περιοχής. Επίσης γνώρισαν τον κύκλο ζωής της ελιάς και τον τρόπο της εμπορικής της εκμετάλλευσης σε μια επίσκεψη στην εταιρία Anolive.

Από την εταιρεία δηλώνουν ως κατακλείδα: 


“Στην Α.Ισμαηλος Α.Ε. αισθανόμαστε περήφανοι ως εταιρία που εφαρμόζουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα υιοθεσίας με απώτερο σκοπό να διευρύνουν οι νεαροί μαθητές τους ορίζοντες τους και να διαμορφώσουν τις κατάλληλες συνθήκες για το μέλλον τους.”