Το Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών θα γίνει το Μάρτη στον Έβρο

922

«Ιστορία και Πολιτισμός» είναι ο τίτλος του 11ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, που θα διεξαχθεί στις 15,16 και 17 Μαρτίου στις Φέρες του δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνδιοργάνωση της επιτροπής του Συνεδρίου και του τοπικού δήμου.

Συμμετέχουν επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας Βόρειας Θράκης (ΠΟΣΑΡ) και η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας ΠΑ.Ο.Ν.Ε..

Η έναρξη θα γίνει στις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ., Κωνσταντίνος Βακαλόπουλος, με θέμα «Η μείζων Θράκη ως γεωγραφικός και ιστορικός χώρος».

Το Σάββατο 16 του μήνα, οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και οι ομιλίες θα αφορούν , μεταξύ άλλων, «Θράκη:Πληθυσμός-θρησκεία-γλώσσα», Η Γενοκτονία του Θρακικού πληθυσμού, Οι πρώτες κοινότητες Ανατολικορουμελιωτών στην Ελλάδα, Αγριάννες- Πομάκοι Έλληνες Πολίτες , η Γεωστρατηγική θέση της Θράκης και άλλα πλεονεκτήματα κ.α.

Η λήξη του συνεδρίου θα γίνεις την Κυριακή 17 Μαρτίου με εκκλησιασμό στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης.

ert.gr