Ρεκόρ εισακτέων για την Σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

519

Ιδανικό για σπουδές χαρακτήρισε το Διδυμότειχο ο Κοσμήτορας του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ, στο Διδυμότειχο, με χαμηλό κόστος ενοικίων, μετακίνησης και γενικότερα διαβίωσης.

Επιπλέον σημείωσε ότι η συγκεκριμένη σχολή, κάθε χρόνο , παρουσιάζει τον μεγαλύτερο αριθμό εισακτέων , συγκριτικά με άλλες αντίστοιχες σχολές της χώρας, με περίπου 220 έως 250 άτομα. Ωστόσο οι νόμοι που αφορούν τις μετεγγραφές, όπως είπε ο κ. Δημητριάδης, έχουν επιτρέψει ένα σημαντικό ποσοστό «διαρροής» φοιτητών.

«Το επίπεδο των φοιτητών μας είναι πολύ καλό, κάτι που μας πιστοποιούν οι υπεύθυνοι πρακτικής άσκησης νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπου οι σπουδαστές μας έχουν ολοκληρώσει την άσκησή τους» σημείωσε ο κ. Δημητριάδης. Ο Κοσμήτορας της Σχολής αν και χαρακτηρίζει θετική την εξέλιξη για το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ, ότι δηλαδή θα αποτελέσει πανεπιστημιακό τμήμα του υπό ίδρυση Διεθνούς Πανεπιστημίου, διευκρινίζει ότι χρειάζεται να ενισχυθεί. Όπως εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΑ Ορεστιάδας, είναι απαραίτητο να στελεχωθεί με νόμιμο εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο μέχρι σήμερα εργάζεται με καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου , ενώ απαραίτητη είναι και η αναβάθμιση υλικοτεχνικής υποδομής που έτσι κι αλλιώς όλα αυτά θα είναι απαραίτητα όπως είπε, λόγο της αναβάθμισής του.

ert.gr