Ορεστιάδα: Όλα έτοιμα για τον φετινό “τσικνομπουρμπούλη” τι πρέπει να ξέρουν όσοι παρελάσουν

843

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, διοργανώνει και φέτος την αποκριάτικη εκδήλωση   «Τσικνομπουρμπούλης 2019», την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου.

Από τις 16:30 το κέντρο της πόλης θα πλημμυρίσει με μουσικές  από τον DJ Lelio, ενώ στην κεντρική πλατεία της Ν. Ορεστιάδας μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με ξέφρενη διάθεση, αστείρευτο κέφι και τρελό ξεφάντωμα.

Η «Tzellassound» θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά με τους ανιματέρ και θα φροντίσει για την ζωγραφική προσώπου.

Τα χορευτικά τμήματα του ΓΑΣ «Αμιλλα Προκόβας» θα παρουσιάσουν ένα άκρως ψυχαγωγικό και χορευτικό πρόγραμμα.

Στις 17:30 θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών, από το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο και επί τις Βασιλέως Κωνσταντίνου, με κατεύθυνση προς την πλατεία. Κεντρικός παρουσιαστής ο Πέτρος Πολυχρονίδης.

Στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα θα γίνει διαγωνισμός καλύτερης αμφίεσης – παρουσίασης των ομάδων καρναβαλιστών.

Πενταμελής κριτική επιτροπή θα βραβεύσει, την καλύτερη ομαδική παρουσία.Τα κριτήρια βαθμολόγησής θα είναι: η αμφίεση, το σκεπτικό και η δημιουργικότητα, το κέφι και ο παλμός, η παρουσίαση, καθώς και η συνοχή-ομαδικότητα των ομάδων, με βαθμολογία από το 20 έως το 50.

Η καλύτερη ομάδα που θα προκύψει από τη βαθμολόγηση, θα εκπροσωπήσει την Ορεστιάδα στην καρναβαλική παρέλαση της Κομοτηνής “Como-Party”, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 και θα ανοίξει την παρέλαση του «Τσικνομπουρμπούλη 2020».

Η εκδήλωση θα κλείσει με τσίκνισμα και πάρτι για μικρούς και μεγάλους…!

Για την ομαλή διεξαγωγή της καρναβαλικής παρέλασης θα πρέπει:

  • Οι Αρχηγοί των τμημάτων με τις πινακίδες τους, να παρουσιαστούν στη γραμματεία του σημείου εκκίνησης(1οΓυμνάσιο – Λύκειο), στις 16:00 ακριβώς.
  • Τα καρναβαλικά τμήματα να συγκεντρωθούν στο σημείο εκκίνησης από τις 16:00 έως τις 17:00 το αργότερο.
  • Τα καρναβαλικά άρματα με τους οδηγούς τους, να βρίσκονται στο σημείο εκκίνησης, στις 16:00 ακριβώς.