Κάτω τα χέρια από τα ΕΛΤΑ του Β.Έβρου

1109

Έντονη είναι πλέον η φημολογία ότι τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ Κυπρίνου και Δικαίων οδεύουν προς κλείσιμο. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο των ΕΛΤΑ οδήγησε τη διοίκηση σε μείωση δαπανών μέσω της μείωσης του αριθμού των υποκαταστημάτων. Ανάμεσα σε αυτά που επελέγησαν να κλείσουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν και τα δικά μας του Κυπρίνου και των Δικαίων.

Η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω» κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Έβρου κ. Ηλία Λελιόπουλο, προκειμένου να αποκρυσταλλώσει πλήρη άποψη όσον αφορά τα δεδομένα της υπόθεσης. Για τον ίδιο λόγο επισκέφτηκε τόσο το υποκατάστημα του Κυπρίνου όσο και το αντίστοιχο των Δικαίων. Πρόκειται για δυο υποκαταστήματα με μηδαμινά έξοδα. Μικρό ενοίκιο, μισθός ενός υπαλλήλου, ελάχιστα λειτουργικά έξοδα. Εξυπηρετούν όμως πολλούς πολίτες – ιδίως ηλικιωμένους και οικογένειες στρατιωτικών. Εν κατακλείδι «βγάζουν τα λεφτά τους». Η κ. Γκουγκουσκίδου, μετά την ενημέρωσή της, επισκέφτηκε τις τοπικές κοινωνίες Κυπρίνου – Δικαίων και έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Όταν κλείνει μια δημόσια υπηρεσία οπουδήποτε είναι αρνητικό. Όταν κλείνει μια δημόσια υπηρεσία στον Βόρειο Έβρο είναι διπλά αρνητικό, είναι σοκαριστικό. Ψάχνουμε τρόπους να κρατήσουμε τον κόσμο στα χωριά που ερημώνουν. Ποια ακριβώς είναι η πρόταση των σοφών της Αθήνας; Να φύγουν οι άνθρωποι μας στην Πολωνία και την Τσεχία για 500 ευρώ και οι νεότεροι με πτυχία στη Γερμανία και τη Σκανδιναβία; Γνωρίζουν τι συμβαίνει στον Δήμο Ορεστιάδας; Γνωρίζουν τι σημαίνει να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή σε αυτή την ακριτική περιοχή;

Μετά το διαφαινόμενο κλείσιμο του ζαχαρουργείου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης κλείνουν και τα ΕΛΤΑ.

Προειδοποιούμε τους τεχνοκράτες των ΕΛΤΑ και ιδίως τους πολιτικούς των Αθηνών, όλων των χρωμάτων. Εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν τον Βόρειο Έβρο, τουλάχιστον να μην βλάπτουν. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Καλούμε τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες συντονισμένα να αντιδράσουν. Να μην δεχτούν τα τετελεσμένα.

Σε ότι μας αφορά, ενώνουμε τη δύναμή μας με όσους αγωνίζονται για έναν ζωντανό Έβρο που αξίζει κάποιος να ζει, να δημιουργεί, να «φυλάττει Θερμοπύλες». Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους ακόμη ελπίζουν για να ακουστούμε δυνατά. «Κάτω τα χέρια από τα ΕΛΤΑ, κάτω τα χέρια από τον Βόρειο Έβρο.»

Ορεστιάδα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ