Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Διδυμότειχο για τους ήρωες και τους βασιλείς στην αρχαία Θράκη

1101

Το Σάββατο 16 Φεβ 2019 ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση», πραγματοποίησε στο Αμφιθέατρο του Δήμου Διδυμοτείχου εκδήλωση με θέμα : Ήρωες και Βασιλείς της Αρχαίας Θράκης στην Ελληνική Μυθολογία. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κος Διαμαντής Τριαντάφυλλος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης μέλος του συλλόγου μας, τόνισε ότι το 2019 το έχουμε ορίσει ως έτος ανάδειξης της ιστορίας και των μνημείων της αρχαίας Θράκης, καθώς επίσης μνημόνευσε και όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας από την ίδρυσή του και αφορούσαν το συγκεκριμένο θέμα.

Η ομιλία του κυρίου Τριαντάφυλλου ήταν εκπληκτική (όπως αναμενόταν άλλωστε), καθώς αναφέρθηκε σε πολλούς μύθους που σχετίζονται με Θράκες ήρωες και βασιλείς, οι οποίοι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην Ελληνική μυθολογία, θρησκεία, ιστορία και δραματουργία, όντας αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού πολιτισμού.

Ευχαριστούμε τον κο Διαμαντή Τριαντάφυλλο που για ακόμη μία φορά αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας, καθώς επίσης ευχαριστούμε και όλες τις φίλες και τους φίλους του Συλλόγου μας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Με την φυσική τους παρουσία μας δίνουν την δύναμη, σε καιρούς άνυδρους και μονοδιάστατους πολιτιστικά να προσπαθούμε να αναδείξουμε την πλούσια ιστορία της Θράκης και της περιοχής του Διδυμοτείχου.