Πολωνική Μ.Κ.Ο. επισκέφθηκε τον κ. Δαμασκηνό στο Διδυμότειχο για το προσφυγικό

962

Τον  Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιαδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό επισκέφθηκε την 12η Φεβρουαρίου ε.ε.  αντιπροσωπεία   Πολωνικής Μ.Κ.Ο, με την επωνυμία «Ίδρυμα Αγίας Μαρίνης», με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Πατρίκιο Πανασιούκ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες της περιοχής ευθύνης της Ιεράς Μητροπόλεως,  μέσα από Πρόγραμμα που εκπόνησε η Κυβέρνηση  της Πολωνικής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για 200 τόνους σε είδη ρουχισμού,  τροφίμων, ειδών καθαριότητας και σχολικών βοηθημάτων, που διανεμήθηκαν και διανέμονται μέσω της Εκκλησίας σε  Μητροπόλεις της ελληνικής επικράτειας. Η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, που αποτελεί περιοχή-πέρασμα για τους πρόσφυγες, δέχθηκε μέρος αυτής της βοήθειας.

Σύμφωνα με τον κ. Πανασιούκ «το Πρόγραμμα αφορά σε πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα με οποιοδήποτε τρόπο». Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υποδοχής προβληματική  σημείωσε «την ανάγκη να βοηθηθούν ακόμη περισσότερο οι ίδιοι οι Έλληνες που αν και εμπερίστατοι στην ίδια τους τη χώρα, λόγω της οικονομικής κρίσης, δέχθηκαν με φιλοτιμία να συμπαρασταθούν και να φιλοξενήσουν τις πολυπληθείς ομάδες προσφύγων»

Ο Σεβασμιώτατος στο καλωσόρισμα του αφού παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της περιοχής,  που είναι σταυροδρόμι θρησκειών και πολιτισμών, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του για την άρτια αμυντική θωράκιση της χώρας και την ασφάλεια που αυτή παρέχει στους πολίτες, επιβεβαιώνοντας ότι κατά το παρελθόν έτος αυξήθηκε κατακόρυφα η είσοδος προσφύγων από τον Έβρο, ξεπερνώντας τους 12.000. Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στην στήριξη  που παρέχει η τοπική Εκκλησία στις δομές του Κέντρου Φύλαξης, που λειτουργεί στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδος, αλλά και σε άλλες πολλές περιπτώσεις προσφύγων, που κυριολεκτικά καθημερινά κατακλύζουν τις προνοιακές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα, χορηγώντας φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα και άλλα απαραίτητα για τους πρόσφυγες είδη.

Όπως διαβεβαίωσαν και οι δυο πλευρές η συνεργασία αυτή θα συνεχίσθει και σε άλλα επίπεδα στο μέλλον.