Λαμπάκης εναντίον Eldorado: «Εάν δεν σταματήσουν, θα υπάρξουν πτώματα»

875

Ο Ευάγγελος Λαμπάκης μίλησε για την εξόρυξη χρυσού, την εταιρεία Eldorado και τον Ερντογάν

«Θα περάσουν πάνω από τα πτώματα μας για να καταστρέψουν την περιοχή» τόνισε ο Ευάγγελος Λαμπάκης στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Παρέμβαση».

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης υποστήριξε ότι οι κάτοικοι της περιοχής δε θα επιτρέψουν σε κανέναν να καταστρέψει τον τόπο όπου ονειρεύονται να ζήσουν τα παιδιά τους.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να πάρουν το χρυσό είναι να χρησιμοποιήσουν κυάνιο και αυτό θα καταστρέψει όχι μόνο την περιοχή αλλά θα προκαλέσει και προβλήματα στους κατοίκους.

Τέλος, επισήμανε ότι δεν είναι αντίθετοι με εκείνους που επιθυμούν να επενδύσουν στην περιοχή με την προϋπόθεση όμως να μην προκαλέσουν καταστροφή.

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Αναλυτικά όσα είπε

Για τις συζητήσεις του Τσίπρα με τον Τούρκο εκπρόσωπο: «Θα δεχόμουν οι Μουφτήδες να εκλεγόταν από τον Ιμάμηδες. Εμείς εδώ είμαστε Έλληνες όλοι. Δε θα αλλάξουμε τη συνθήκη της Λοζάνης για τον Ερντογάν. Ισχύει και ισχύσει για πολλά χρόνια».

Για την εταιρεία ΕlDorado Gold και τα μεταλλεία χρυσού: «Τους οχτώ τόνους χρυσού που έχει το μεταλλείο του Περάματος πώς θα τα πάρουν; Με κυάνιο θα το πάρουν. Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος. Εδώ και 19 χρόνια παλεύουμε, μόνο από τα πτώματα μας θα περάσουν. Εάν δε σταματήσει η επένδυση τότε θα υπάρχουν πτώματα από το κυάνιο.

Κατηγορώ ευθέως και τις προηγούμενες αλλά και την τωρινή Κυβέρνηση ότι δεν τόλμησαν να τροποποιήσουν τον κώδικα που δίνει δικαιώματα για 99 ολόκληρα χρόνια. Παλεύουμε μόνοι μας με τους χρυσοθήρες. Είναι χρυσοθήρες. Ούτε στο ελληνικό κράτος δε θα μείνει ούτε ένα ευρώ. Θα τον πάρουν όλο το χρυσό και δε θα μείνει τίποτα ούτε στην Αθήνα.

Είναι πολύ φθηνή και γρήγορη η μέθοδος του κυανίου. Είναι αποδεδειγμένο ότι θα υπάρχει μια απόλυτη καταστροφή των πάντων. Θα νεκρωθούν τα πάντα. Είναι τελειωμένοι. Ότι κι αν κάνουν δε θα περάσουν από την Αλεξανδρούπολη».

Συμπλήρωσε: «Κάποτε μίλαγα για την αυτάρκεια της Δυτικής Θράκης αλλά οι συκοφάντες με κατηγορούσαν ότι μιλούσε για ανεξαρτητοποίηση. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να πάρουν θέσεις

Η Αλεξανδρούπολη φέρνει κοντά τα Σκόπια και τη Βουλγαρία. Ως Έλληνες λέμε: «επενδύστε στη γη, δημιουργήστε εσείς εργασίας και πάρτε πλούτο αλλά χωρίς καταστροφή. Στις Σκουριές πρώτα από όλα θα καταστραφούν γιατί θα στερέψει το νερό. Τελειώνουν οι άνθρωποι στις Σκουριές. Εάν τους ενδιαφέρει βέβαια».

Για την περιοχή της Δυτικής Θράκης: «Έχω δημιουργήσει ένα μοντέλο και δε διαχωρίζουμε χριστιανό ή μουσουλμάνο. Ας ενισχύσουν οικονομικά την περιοχή και το πώς θα ζήσουμε είναι δικό μας θέμα. Μπορούμε να το κάνουμε και το έχουμε αποδείξει. Έτσι ενισχύουμε εμείς την χώρα μας. Αυτό είναι ο απόλυτος πατριωτισμός».

Συνέχισε: «Εδώ στην  Αλεξανδρούπολη δεν είμαστε ήρωες αλλά κοινοί θνητοί. Δε χρειάζεται να γίνουμε ήρωες. Πρέπει να ζήσουν εδώ τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Πρέπει να παλέψουμε για να μην γίνει αυτή η καταστροφή στον τόπο μας».

Για την ομιλία Ερντογάν στην περιοχή: «Είναι λυπηρό το γεγονός και έγινε γιατί οι βλέψεις της Τουρκίας είναι συγκεκριμένες. Το προξενείο είναι συνδεδεμένο με την Άγκυρα και εκβιάζει πολλούς Μουσουλμάνους Έλληνες της Δυτικής Θράκης».

metrosport.gr