Σουφλί: Το Σιδηρώ αποκτά το φράγμα του ;

1401

Πολύ σύντομα, όπως εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΑ Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Σουφλίου, Ευάγγελος Πουλιλιός , θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του φράγματος υδροληψίας και εξωτερικού υδραγωγείου ,στον οικισμό Σιδηρώ. Η ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου, θα συνδεθεί με το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού και θα ενισχύσει την παροχή νερού, καθώς, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, παρατηρούνται έντονα προβλήματα λειψυδρίας.

Παράλληλα, υπάρχει, προοπτική με σχετική εκπόνηση μελέτης, να λειτουργήσει και ως εφεδρική τροφοδότηση του δικτύου ύδρευσης και για την πόλη του Σουφλίου, όπως και για τον οικισμό Γιαννούλη. Το φράγμα θεωρείται από τα «πολύπαθα» έργα, καθώς η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού του, ξεκίνησε από το 2014 και μετά από πολυετές «μπλοκάρισμα» εξαιτίας των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί, μόλις πρόσφατα, «έπεσαν» οι υπογραφές με την εταιρεία που επικυρώθηκε από την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, θα περιλαμβάνει κατασκευή τοιχίου από μπετόν μεταξύ δύο υψωμάτων της περιοχής, με πεζογέφυρα. Βάση του χρονοδιαγράμματος που έδωσε ο κ.Πουλιλιός, το έργο θα είναι ολοκληρωμένο στα τέλη του 2019.