Το ΣτΕ αποφασίζει για δύο καυτά θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς

1379

Με ανακοινώσεις της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ενημερώνει τους στναδέλφους της στρατιωτικούς για την πορεία που έχουν πάρει δύο φλέγοντα ζητήματα που τους αορούν. Τη νυχτερινή αποζημίωση και το νέο μισθολόγιο. Διαβάστε τις ανακοινώσεις:

Π.Ο.Ε.Σ. – Το ΣτΕ παίρνει θέση για την απλήρωτη νυκτερινή εργασία των στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Η τακτική που χρόνια τώρα ακολουθεί η Ομοσπονδία μας και είναι πλέον γνωστή σε όλες και όλους σας, αποδίδει καρπούς για την κάθε μία και για τον κάθε έναν από εσάς. Οποτεδήποτε κρίθηκε αναγκαίο ζητήθηκε η βοήθειά σας, την οποία μας δώσατε απλόχερα, ως προϊόν εμπιστοσύνης που παράχθηκε ανάμεσά μας και δεν υπάρχει περίπτωση να σβήσει ποτέ.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει (δείτε εδώ), ο νομικός παραστάτης της Ομοσπονδίας μας, δικηγόρος Αθηνών κ. Γεώργιος Αντωνακόπουλος, κατ΄ εντολή της Π.Ο.Ε.Σ., κατέθεσε εγκαίρως στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτηση κατά των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, αναφορικά με την μη εισέτι αποζημίωση της νυκτερινής μας απασχόλησης, όπως σχετικός νόμος ορίζει.

Το ΣτΕ κρίνοντας επείγον το θέμα προσδιόρισε την εκδίκαση της υπόθεσης, σε σύντομο σχετικά χρόνο, για τη 13η Μαΐου 2019, στο Στ΄ Τμήμα του.

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Ευελπιστώντας ότι μέχρι τότε θα έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη κοινή υπουργική απόφαση, για την αποζημίωση της νυκτερινής εργασίας μας, συνιστούμε σε όλες και όλους σας να μην παραπλανηθείτε και δώσετε χρήματα για αγωγές που φέρεται ότι θα κατατεθούν, για την αποζημίωση των νυκτερινών μας. Δε χρειάζεται βιασύνη. Δε χρειάζεται προς το παρόν η κατάθεση καμίας αγωγής για τα νυκτερινά μας. Μη σπαταλάτε τα χρήματά σας και μην παρασύρεστε από φωνές που προσπαθούν να κάνουν κάτι, απλώς για να κάνουν. Το μόνο που πρέπει προς το παρόν να κάνετε, είναι να καταθέσετε αναφορά στη Μονάδα σας και να λάβετε αντίγραφό της (με αριθμ. πρωτ.) και μαζί με τη βεβαίωση που θα σας χορηγήσει η Μονάδα σας, να τα παραδώσετε στην οικεία Περιφερειακή Ένωση της Π.Ο.Ε.Σ. Για οποιαδήποτε εξέλιξη ή ενέργεια που απαιτηθεί θα ενημερωθείτε από την Ένωσή σας.

Κατεβάστε σήμερα κιόλας το κάτωθι επισυναπτόμενο υπόδειγμα αναφοράς και καταθέστε το στη Μονάδα σας. Οι Ενώσεις θα σας βοηθήσουν σε ο,τιδήποτε χρειαστείτε. Μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθειά τους.

Π.Ο.Ε.Σ. - Το ΣτΕ παίρνει θέση για την απλήρωτη νυκτερινή εργασία των στρατιωτικών

Επισυναπτόμενα αρχεία

Π.Ο.Ε.Σ. – Το ΣτΕ αποφασίζει και για το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να σιωπήσει η Π.Ο.Ε.Σ., δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα τα καταφέρουν. Όσοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια “εκ των έσω” να τη διαβάλουν, δεν θα τους περάσει. Η Π.Ο.Ε.Σ. στη 14χρονη πορεία της έδωσε σημαντικές μάχες. Η Π.Ο.Ε.Σ. μεγαλώνει μέσα από τις κερδοφόρες μάχες της και όχι μέσα από δώρα, καθρεπτάκια, θέσεις και τίτλους. Όλες και όλοι σας το γνωρίζετε πολύ καλά. Η Π.Ο.Ε.Σ. υπάρχει για να σχεδιάζει νικηφόρα τακτική, ενώ κάποιοι άλλοι υπάρχουν απλώς για να αντιγράφουν και να ακολουθούν.

Τη 1.2.2019, ο νομικός παραστάτης της Π.Ο.Ε.Σ., δικηγόρος Αθηνών κ. Γεώργιος Αντωνακόπουλος, κατ΄ εντολή της Ομοσπονδίας μας, όπως ήδη σας είχαμε ενημερώσει, κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της υπ΄ αριθμ. οικ.2/88411/ΔΕΠ/4.12.2018 (5435 Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, όπως έκανε και κατά παρελθόν (2013 και 2015), ανατρέποντας δύο (2) φορές τους μνημονιακούς νόμους περικοπής των εισοδημάτων μας, από τις αποφάσεις της Ολομελείας του οποίου (ΣτΕ) τη 12.12.2018 όλες και όλοι μας είδαμε στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας τη νίκη.

Δίνουμε τη νέα μάχη, με όλες και όλους στο πλευρό μας. Πιστεύουμε στη νέα νίκη σας. Το αξίζετε, γιατί μας εμπιστεύεστε. Δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ. Θεωρούμε ότι σε αυτό τον αγώνα οι ελάχιστοι συνάδελφοι, που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να καπηλευτούν τις τεράστιες νίκες της Π.Ο.Ε.Σ., θα ταχθούν πραγματικά στο πλευρό μας και θα σταματήσουν να καταστρώνουν σχέδια ήττας όλων μας. Δεν το αξίζει καμία και κανείς σας αυτό.

Π.Ο.Ε.Σ. - Το ΣτΕ αποφασίζει και για το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών