Ασημένιος ο Νικηφόρος Μυρος για τρίτο συνεχόμενο ανοιχτό πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

869
Τα καλά της φόρεσε η ΧΑΝΘ που διοργάνωσε ένα πραγματικά εντυπωσιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης που αριθμησε εν τέλει 303 συμμετοχές παιδιών απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.
Η πολυπληθέστερη αποστολή αναδείχθηκε αυτή της πόλης μας καθώς Εθνικός και Φάρος παρουσιάστηκαν με 37 αθλητές και αθλήτριες, τίμησαν με το παραπάνω τους διοργανωτές και έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς μικρούς αθλητές να γνωρίσουν για πρώτη φορά τα αγωνιστικά τραπέζια.

Ο εκπληκτικός για ακόμη μια φορά Νικηφόρος Μυρος λίγο ήθελε για να σηκώσει την πρώτη του κούπα για φέτος καθώς στον τελικό κάμφθηκε με 3-2 σετ (13-11 το τελευταίο). Ο αθλητής του Φάρου απέδωσε πάρα πολύ καλά και ξεπέρασε 7 εμπόδια μέχρι τον τελικό της κατηγορίας παίδων όπου  τέθηκε αντιμέτωποςμε τον Σωκράτη Γιαννουτσο του ΓΑΟ Πειραιά. Με ένα ακόμα μετάλλιο επέστρεψε η αποστολή της ομάδας καθώς η 8χρονη Αννούλα Μητκα ήταν εξαιρετική και κατέκτησε την 3η θέση και έδειξε πραγματικά ότι το μέλλον της ανήκει.

Πολύ καλές εμφανίσεις είχαμε και από τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής με τον Κίμωνα Μητκα να ξεχωρίζει αποδίδοντας εντυπωσιακά. Μια ήττα μόνο σε 8 ματς είχαμε από τους δύο ανερχόμενους αθλητές της ομάδας του Εθνικού Βαγγέλη Δερνεξη και Γιώργο Κάλλια και δύο ήττες είχε ο Σωτήρης ο Σωτηρόπουλος στην κατηγορία των Παμπαίδων που αριθμούσε 93 αθλητές. Από τους πρωτοεμφανιζόμενους αθλητές και αθλήτριες αυτός που ξεχώρισε και έδειξε φοβερή αγωνιστικότητα ήταν ο 9χρονος Χρήστος Αϊβάζης που σημείωσε 5 νίκες και 3 ήττες.

Την αποστολή της ομάδας συμπλήρωσαν οι αθλητές-τριες Ελισάβετ Χατζηκυρκα, Κωνσταντίνα Πιστόλα, Σιμελα Βουζη, Σμαράγδα Αϊβάζη, Μαρίνα Αγιαννιτοπουλου, Λαμπρινή Λαζαρίδου, Βαγγέλης Χατζηγαβριηλ, Θοδωρής Σωτηράκης, Φίλιππος Παπαχρήστου, Φάνης Μητκας, Νίκος Μαρασλής, Βαγγέλης Μαιμος, Παναγιώτης Κυραδενιδης, Παναγιώτα Κρομμυδα, Μάριος Δελακης, Πρόδρομος Γκογκακης, Αμαλία Γκογκακη, Νίκος Παπαϊωάννου, Στράτος Γληνιας, Γιάννης Πιστολας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μανώλης Πούλος, Γιώργος Μηλιας, Νίκος Καλλιας, Χρήστος Κοπανιδης, Γρηγόρης Καραγιάννης, Σταύρος Θεοφανουδης, Θοδωρής Μαιμος, Ηλίας Σταματόπουλος και Ανδρέας Καραφύλλης.

Ενθουσιασμένοι από την αγωνιστικότητα των αθλητών τους ήταν οι προπονητές Άγγελος Τσίμας, Παναγιώτα Μούρου, Παύλος Τελοπουλος και Λεωνίδας Ζαριφειδης. Την αποστολή συνόδεψαν ο πρόεδρος του Φάρου Κωνσταντίνος Κουρτίδης και ο έφορος του τμήματος του Εθνικού Δημήτρης Κυραδενιδης!