Ορεστιάδα: Παραιτήθηκε ο Τσάμογλου, τι λέει η παράταξη “Είναι στο χέρι μας”

1085

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 29/1, ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών, Δημήτρης Τσάμογλου, γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του, και αφού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από άλλο συνδυασμό που θα συμμετέχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ο κύριος Τσάμογλου επέλεξε να αγνοήσει την απόφαση της συνέλευσης της Κίνησης, που ως αποκλειστικό όργανο λήψης αποφάσεων, ζήτησε την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Ο κύριος Τσάμογλου ανέλαβε τη θέση του δημοτικού συμβούλου τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν η συνέλευση της Κίνησης αποφάσισε να υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση για εναλλαγή των προσώπων που την εκπροσωπούν στο δημοτικό συμβούλιο. Ο τρόπος λειτουργίας της Κίνησης Πολιτών ήταν αυτός που του έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκεται σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο και να εκπροσωπεί μία παράταξη-συνδυασμό που δεν έχει κριθεί από τους δημότες! Ο ίδιος τρόπος λειτουργίας βέβαια ορίζει ότι οι εκπρόσωποι της Κίνησης, ανεξάρτητα από τη θέση που μπορεί να κατέχουν, είναι αιρετοί και ανακλητοί ανά πάση στιγμή από την συνέλευση της Κίνησης.

Η παραίτηση του κου Τσάμογλου ζητήθηκε με απόλυτη επίγνωση της νομοθεσίας που ορίζει ότι μία δημοτική παράταξη δεν μπορεί να παύσει έναν δημοτικό σύμβουλο από τα καθήκοντά του. Παρόλα αυτά η συνέλευση της Κίνησης δεν προτίθεται να αγνοήσει ζητήματα πολιτικής ηθικής, όταν κάποιοι χρησιμοποιούν επιλεκτικά την ιδρυτική της διακήρυξη προς ίδιον όφελος.

Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας ¨Είναι στο Χέρι μας¨ θα παραμείνει συνεπής στις αρχές που απαρέγκλιτα πρεσβεύει εδώ και πέντε χρόνια, απομονώνοντας κάθε ιδιοτελή και τυχοδιωκτική πρακτική. Όσο για τον κύριο Τσάμογλου και την πολιτική ηθική του, τον παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών.