Ορεστιάδα: Έρχονται 25 νέες σύγχρονες παιδικές χαρές

1549

Συνολικά 25 νέες παιδικές χαρές , εκτιμά ότι θα λειτουργήσουν έως το φθινόπωρο, ο δήμος Ορεστιάδας, εντός της πόλης και σε οικισμούς όπως η Λεπτή, Χειμώνιο, Δίκαια, Κυπρίνος κ.α.

 

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 895 χιλιάδων ευρώ, το οποίο προκηρύχθηκε πρόσφατα, ενώ αυτό το διάστημα γίνεται η εξέταση των δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί από τις ενδιαφερόμενες εργολήπτριες εταιρείες.

Οι παιδικές χαρές σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, θα πρέπει να περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως, πιστοποιημένα παιχνίδια, περίφραξη, δάπεδα ασφαλείας, παγκάκια, παροχή νερού κ.α..

«Είμαστε από τους ελάχιστους δήμους που έκανε μία τόσο μεγάλη παρέμβαση που αφορά παιδικές χαρές, ενώ η κάθε μία από αυτές θα λάβει ξεχωριστή άδεια λειτουργίας» σχολίασε στην ΕΡΑ ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών , Γιάννης Περιστεράκης. Επίσης εκτίμησε πως «σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ενστάσεις και υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία την προσεχή άνοιξη, τότε οι παιδικές χαρές θα λειτουργούν πλήρως έως τα τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου».

ert.gr